Mâncăruri de post: rețete care vor încânta și copiii

2 min read
Mâncăruri de post: rețete care vor încânta și copiii

Varsta:

2 – 4 ani

Prezent in categoriile:

Aperitive, Ciorbe, Deserturi, Feluri de mancare, La cuptor, La foc, Mancaruri de post, Mancaruri vegetariene, Mancaruri usoare, Mancaruri rapide, Mancaruri, Romanesti, Pranz, Cina

Sarmale de post
Ingrediente:

1-2 căpățâni de varză murată (în funcție de mărimea verzei, dar și de calitatea frunzelor)
500 de grame de ciuperci proaspete
200 de ml de orez cu bobul rotund, spălat și zvântat
1 țelină mică (rădăcină)
2 morcovi mari
2 cepe mari
150 de ml de bulion de roșii
60 de ml. de ulei (măsline sau floarea soarelui)
1 legătura de mărar
1 legătura de cimbru
2 foi de dafin
sare și piper

Mod de preparare

 Se desprind frunzele de varză murată și, după caz, se pot desăra, clătindu-se în câteva ape reci. Se decupează cu grija nervurile îngroșate de pe frunze și se aleg frunzele potrivite.
Morcovii curățați se dau pe răzătoare mare sau se introduce în robotul de bucătorie, alături de țelina și ceapa.
Într-o cratiță se pune uleiul la încins și se adaugă morcovii, țelina și ceapa. Se amestecă de câteva ori și se reduce focul, călind legumele 4-5 minute
Ciupercile se usucă de apă, se toacă mărunt și se pun peste legume. Se amestecă și se mai călește amestecul 2-3 minute, apoi se ia de pe foc și se potrivește gustul cu sare și piper.
Se adaugă mărarul tocat și cimbru. Se amestecă legumele cu verdeața, se adaugă orezul și se amestecă bine, iar apoi se ia cu lingura compoziție și se pune în foile de varză murată, rulând (capetele rămân înăuntru).
Folosiți pentru sarmale o oală cu pereții mai groși sau una de lut.

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.