Presa din România este controlată de maxim 10 persoane care folosesc șantajul pentru obținerea de beneficii de la partidele politice – CRITICII.RO

2 min read
Presa din România este controlată de maxim 10 persoane care folosesc șantajul pentru obținerea de beneficii de la partidele politice – CRITICII.RO

În România încrederea cetățenilor în presă este una extrem de scăzută. Acest lucru se datorează mai ales partizanatului politic, practic nu există la acest moment nici un trust de presă care să fie considerat independent.

Numărul de persoane care controlează această rețea de influență din România este de maxim 10 persoane. Ele se cunosc între ele, relaționează constant și de multe ori au interese ascunse.

În realitate presa din România devine mai influentă chiar decât partidele politice deoarece de multe ori se folosesc articole ce au un singur scop: șantajul exercitat asupra celor care prezintă relevanță politică.

Zeci de milioane de euro a plătit guvernul României în ultimii doi ani către presă pentru ca această să îi susțină poziția publică cu privire la covid. Zeci de milioane de euro primește presa din România și din subvenția publică deoarece liderii decidenți consideră în fals că acest lucru ar avea vreun efect favorabil.

Multe partide politice care au plătit bani la presă, cum ar fi PDL, Pro România, PMP, ALDE au crezut că în acest fel își vor menține poziția în parlament. Nu a fost să fie așa deoarece minciuna nu face casă bună cu românul. Poți să îi spui ce vrei românului dar el este sceptic și va analiza cu atenție ceea ce i se spune. Așa se face că au trăit cu o falsă impresia că presa îi va ajută să obțină noi mandate, când în realitate o bună guvernare ar fi avut mai mult succes.

O altă cale de a putea obține bani din aceste rețele de trafic de influență o reprezintă șantajul politicienilor. Se fac articole la comandă și campanii orchestrate. Aceste campanii nu au scopul de a influența neapărat opinia publică cât mai ales de a influența pe cel care ținta atacului. Se obțin astfel sume de bani sau controlul asupra unor funcții publice.

Nu știm dacă este legal și dacă DIICOT-ul urmărește ceea ce se întâmplă. Deși sub această formă statul, adică românii, pierd sume colosale de bani, pare că aceste rețele sunt lăsate să funcționeze, în multe din cazuri fiind afectată chiar securitatea țării.

 » sursa: www.CRITICII.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.