Dumitru-Viorel Focșa(AUR) – solicită de la ministrul Sănătății un bilanț al pandemiei de Covid-19
3 min readÎn curând se împlinesc doi ani de la debutul pandemiei de Covid-19 în România, iar autoritățile din țara noastră nu au mai transmis nicio informație privind evoluția acestei situații.
Mai mult decât atât, au refuzat să pună la dispoziția publicului date actualizate ce țin de testare, vaccinare și clarificări privind cauzele deceselor înregistrate în această perioadă. Lipsa de transparență a creat un mediu propice pentru știrile false, care au dezinformat populația.
De aceea, deputatul AUR Dumitru-Viorel Focșa își propune să obțină un raport cât mai detaliat din partea Ministerului Sănătății referitor la toate aspectele conexe pandemiei.
Având în vedere că pe data de 26.02.2022 s-au împlinit doi ani de la înregistrarea primului caz de infectare cu virusul Sars-CoV-2 pe teritoriul României, vă solicit să îmi răspundeți, în scris, la următoarele întrebări sinteză cu privire la evoluția pandemiei care se apropie de final, întreabă deputatul AUR.
- Pe ce studii sau criterii au fost selectate ca necesare în valurile pandemiei diferitele tipuri de măști care au fost utilizate de populație și ce etalon de protecție au dovedit fiecare tip în parte?
- După ce criterii a fost introdus în protocolul de tratament un antiviral foarte scump, precum Remdesivir, și de ce a fost refuzată experimentarea unor tratamente mult mai ieftine și cu potențial curativ cum ar fi Ivermectina, Hidroxiclorochina și Arbidol?
- Care a fost prețul cu care a fost achiziționat lotul de Remdesivir și care au fost efectele administrării acestui medicament?
- Câte cazuri de embolii sistemice și tromboembolii au fost înregistrate în urma administrării vaccinurilor Pfizer, Moderna, Johnson&Johnson și AstraZeneca?
- A existat interesul unei cercetări naționale pentru utilizarea altor tipuri de vaccin decât cele deja achiziționate sau au fost refuzate din start ca urmare a evaluării FDA și AEM?
- Câți tineri cu vârsta sub 35 de ani, fără antecedente medicale și comorbidități, au decedat în urma insuficienței respiratorii produse de virusul Sars-CoV-2?
- Câți tineri cu vârsta sub 35 de ani, fără antecedente medicale și comorbidități, au decedat ca urmare a efectelor adverse înregistrate în urma administrării vaccinurilor?
- Care țesuturi vor produce antigenul determinat în urma vaccinării? Există posibilitatea ca acele țesuturi să fie ținta răspunsului imun?
- Există posibilitatea ca în urma vaccinării repetate, organismul să nu mai fie capabil de a răspunde imun unui nou virus cu o nouă proteină spike mutantă?
- În achizița terapiilor și a materialelor sanitare s-a ținut cont de istoricul firmelor producătoare sau importatoare? S-a efectuat vreo evaluare juridică din care să rezulte eventuale condamnări anterioare pentru diverse infracțiuni, cum ar fi fraudă?
- Care sunt efectele adverse majore și numărul deceselor cauzate de vaccin, pe fiecare tip, și dacă familiile îndoliate au fost despăgubite în vreun fel și de către cine?
- Până la câți ani după vaccinare pot fi considerate din punct de vedere medical și jurdic tulburările imune și bolile autoimune ca rezultat al terapiei covid-19?„, solicită Dumitru-Viorel Focșa, deputat AUR.