Un profesor este dat afară pentru că acum 4 ani a declarat că nu este de acord cu referendumul pentru familie
2 min readÎn ulimii ani, părinții au din ce în ce mai multă influență în procesul educațional, spune www.hotnews.ro. Cadrele didactice menționează că resimt presiune atât din partea conducerii școlii, cât și din partea părinților.
În luna octombrie, un învățător urma să lucreze la o catedră din București, ca suplinitor. Părinții elevilor au intrat pe pagina sa de Facebook și au descoperit că în urmă cu 4 ani, acesta a făcut o postare conform căreia nu este de acord cu referendumul pentru familie.
Referendumul pentru familie își dorea modificarea Consituției României și a vizat înlocuirea sintagmei „între soți” cu „între un bărbat și o femeie”. A avut loc pe 6 și 7 octombrie 2018 și a fost demarat de Coaliția pentru Familie.
Părinții au discutat pe grupul de Whatsapp despre postarea bărbatului și au decis că nu îl vor ca învățător pentru copiii lor. În postare, acesta scria „iubirea nu se votează”, o sintagmă care a fost pe buzele milioanelor de români care au ales să stea acasă în 2018 și să nu voteze modificarea Constituției.
Chiar dacă au trecut 4 ani de la Referendum, se pare că părinții au fost extrem de revoltați de postarea bărbatului. Așadar, Gheorghe Buluc, învățătorul care urma să preia clasa pregătitoare la o școală din Berceni, a fost refuzat pe motivul convingerilor și valorilor sale personale.
Doamna director a școlii i-a comunicat învățătorului că nu este de acord cu ce au discutat părinții pe grupul de Whatsapp. Totuși, i-a refuzat participarea la catedră pe motivul nemulțumirii colective.
Bărbatul venise tocmai din Bacău la București, unde i s-a promis că va primi postul, după ce a discutat cu doamna director în prealabil și a cunoscut chiar și copiii. Două ore mai târziu, conducerea școlii l-a sunat și i-a spus că nu va mai primi postul,