Adrian Axinia(AUR): Nu mai cred în coincidențe, cineva distruge voit zootehnia românească

2 min read
Adrian Axinia(AUR): Nu mai cred în coincidențe, cineva distruge voit zootehnia românească

Complexul de creștere a porcilor din comuna Macea, care îi aparține cunosctului fermier Dimitrie Muscă, a fost din nou victima unui masacru concertat. Dimitrie Muscă afirmă că o mână criminală a introdus virusul gripei porcine africane în ferma sa pentru că în comuna Macea nu a fost înregistrat nici un caz de gripă porcină, doar la ferma sa, deși au fost impuse măsuri draconice de bio-securitate.

Paguba se ridică la peste 12 milioane de lei, la care se adaugă 500.000 de euro doar costurile de incinerare. Mai mult, compania a fost nevoită să își închidă pentru o săptămână și cele 37 de magazine alimentare pe care le deține în vestul țării, din care produsele trebuie distruse și e nevoie să se facă dezinfecție.

Dimitrie Muscă mai spune că aprovizionarea celor 37 de magazine de desfacere ale companiei este afectată în acest moment, dar în cel mult o săptămână se va relua aprovizionarea din celelalte ferme pe care le are.

„Subliniez că la Macea nu avem nici măcar un caz de pestă porcină, îmbolnăvirile fiind constatate doar la ferma respectivă, care este departe, izolată”, a spus primarul comunei Macea, Ciprian Otlăcan.

Deputatul Adrian Axinia atrage atenția că zootehnia românească este distrusă intenționat, iar România a devenit importator de carne de porc în proporție de 80%.

„Am văzut ce se întâmplă în zootehnia românească. Eu nu mai cred în coincidențe, este un plan bine pus la punct pentru a se distruge voit zootehnia românească. Haideți să nu mai fim proști. Ceva grav se întâmplă căci aceste ferme sunt bine izolate. Importăm 80% din carnea de porc, lucru inadmisibil. AUR are și soluție: să oferim țăranilor să crească în microferme de 5-10 porci sau chiar mai mulți în funcție de posibilități.

În acest fel riscul este foarte redus și izolarea va asigura împiedicarea unui număr mare de porci infectați. Să le dăm purcelușii gratuit și să îi dea apoi la abator. Să fie un circuit închis.

Dacă facem așa salvăm zootehnia românească și satul românesc.Mâini criminale distrug munca fermierilor. Ar trebui SRI să analizeze aceste coincidențe.”, a declarat deputatul AUR, Adrian Axinia.

 » sursa: www.60m.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.