Alexandru Săraru: „Chinezul” Cî-tzu – CRITICII.RO

3 min read
Alexandru Săraru: „Chinezul” Cî-tzu – CRITICII.RO

Am vaga bănuială că prim-ministrul României nu este român, ci chinez. Că nu se numește Cîțu, ci Cî-tzu.
De ce spun asta? Foarte simplu. Cum ar putea un român să aibă numai acțiuni antiromânesti? Cum ar putea un român să fie sluga unor entități străine care doresc să ne cumpere bucată cu bucată tot ce a mai rămas al nostru în aceasta țară?
Dacă dai o căutare pe Google legată de Cî-tzu vei găsi doar articolele de genul : „Cî-tzu taie de la studenți” , „Educația și sănătatea nu sunt o prioritate”, „Cî-tzu taie sporuri, dar inventează noi posturi”, „Cî-tzu lasă pe drumuri mii de români”, etc
A tăiat gratuitățile pentru studenți, însă impactul bugetar al gratuității pe cale ferată pentru studenți este foarte redus, fiind de 0,0189% din PIB în 2018, de 0,025% în 2018, de 0,025 în 2019 (anul în care s-au dat cele mai multe subvenții de până acum), respectiv de 0,012% din PIB în 2020. Dar pensiile speciale sau instituțiile supradimensionate care consumă resurse de la bugetul de stat fără să aducă vreun beneficiu social nu reprezintă o povară? Intreb pentru un prieten.
Că educația și sănătatea nu reprezintă o prioritate pentru acest guvern, nu am spus-o eu, ci același Cî-tzu pe pagina sa de facebook. O dovadă mai elocventă decât aceasta nici că mai există.
Ministerul Finanţelor a publicat celebrul proiect OUG cunoscut ca ordonanța sărăciei, privind unele măsuri fiscal-bugetare, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative. Documentul prevede toate măsurile pe care le-a anunţat anterior premierul – neacordarea voucherelor de vacanţă, prorogarea termenului de aplicare a Legii pensiilor şi limitarea călătoriilor studenţilor. Mai aveți ceva de comentat?
Totuși, problema cea mai importantă a acestei marionete politice o reprezintă salariul președintelui Klaus Iohannis. Acesta trebuie să devina în percepția lui Ci-tzu, cel mai bine plătit bugetar al statului român. Cred că s-a gândit la binele bietului președinte care nu mai are bani pt schiuri. Propun să facem o chetă și să îl ajutăm pe sărmanul Klaus.
Nu mai vorbesc despre faptul că Florinel și-a făcut un scop din distrugerea companiilor de stat și vânzarea activelor la prețuri derizorii. Infractorii cu gulere albe au jefuit sistematic companiile de stat. Corpul de control al premierului Ci-tzu reprezintă doar o instituție la nivel teoretic. Despre capusarea acestor companii de stat am tot vorbit.
Efectele nu au întârziat să apară. Președintele HORA, Daniel Mischie, a declarat că reprezentanții industriei HoReCa acționează Guvernul în instanță pentru a cere despăgubiri de 500 de milioane de euro. Și foarte bine fac. Nu a existat justificare pentru ca restaurantele să stea închise , iar în legătură cu voucherele de vacanță , un reprezentant al industriei Horeca a declarat foarte corect că „„În mod evident, aceste vouchere ajutau România, adică ce se întâmpla practic: cetățenii puteau cheltui acești bani în România. Cu alte cuvinte acești bani se întorceau și la bugetul de stat, dar și ajutau industria. Era o măsură benefică de care am beneficiat serios în 2018-2019. Ar fi fost o gură de oxigen pe care am pierdut-o”.
Decizia abrogării legii care interzicea înstrăinarea companiilor românești a fost cireașa de pe tort. Vânzarea portului Constanța trebuie stopată fară doar și poate. Protestul AUR este prima acțiune din multe altele care vor urma în acest sens. Valoarea economică a portului Constanța este de câteva miliarde, iar valoarea strategică de câteva zeci de miliarde. Cedarea portului Constanța reprezintă jsi un pericol din punct de vedere militar pentru flancul estic al NATO. Pentru ce construim baze militare dacă dăm un bun prețios pe nimic unor companii cu administrare bizară?
Domnule Cî-tzu, dacă nu puteți administra această țară , plecați cât de repede puteți. Sau sunteți atât de santajabil, încât nu puteți face nici măcar acest minim gest de onoare?
Interesele cui le serviți? Ale Rusiei, Germaniei, Austrie, Olandei? Ale României în niciun caz!
 » articolul original poate fi citit pe www.CRITICII.RO

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.