Angela Merkel și Klaus Iohannis subliniază că „egalitatea de gen” este o prioritate, indiferent de condiții

2 min read
Angela Merkel și Klaus Iohannis subliniază că „egalitatea de gen” este o prioritate, indiferent de condiții

Cancelarul german Angela Merkel a avertizat sâmbătă că pandemia de Covid-19 nu trebuie folosită drept scuză pentru a anula progresul realizat în domeniul „rolurilor de gen” dezavantajoase pentru femei, informează DPA, citat de Agerpres.
Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat un editorial împreună cu Ursula von der Leyen, Președintele Comisiei Europene, și prim-miniștrii Belgiei, Estoniei, Finlandei, Greciei, Irlandei, Luxemburgului, Spaniei și Suediei, în care, cu ocazia zilei de 8 martie, vorbește despre necesitatea „egalității de gen”, aducând ca argument prosperitatea economică a țărilor în care așa-zisa „egalitate de gen” există.
Angela Merkel:
„Toate eforturile noastre presupun nimic mai mult, dar nici mai puțin, decât oportunități egale pentru bărbați și femei. Este inacceptabil ca femeile să joace un rol decisiv în susținerea societății în care trăim, dar, în același timp, să nu participe în mod egal la decizii importante în politică, economie și societate.
Talentele și perspectivele ambelor sexe sunt de o importanță enormă, în special acum, pe perioada pandemiei globale. Acesta este motivul pentru care avem nevoie de paritate în toate zonele societății! Inclusiv ca femeile să poată în sfârșit să câștige la fel de mult ca bărbații.”, a declarat cancelarul german, conform Agerpres.
Klaus Iohannis:
„(…) În următorii ani, trebuie să reconstruim în bine societățile și economiile noastre. Dacă vrem să evoluăm și să prosperăm în lumea post-Covid-19, avem nevoie de o abordare mai incluzivă, care să pună în valoare toate abilitățile, inclusiv pe cele ale femeilor.
În primul rând, trebui să depășim dezbaterile ideologice din trecut. Egalitatea dintre femei și bărbați este consacrată de articolul 23 din Carta Drepturilor Fundamentale. Acest drept nu este negociabil. Este unul dintre pilonii fundamentali pe care am construit societățile noastre europene.
În al doilea rând, mai mult ca oricând, trebuie să construim contextul economic adecvat pentru egalitatea de gen.

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.