Avertismentul medicului Tudor Ciuhodaru: „10 comprimate de paracetamol pot fi mortale”
2 min readOdată cu începrea școlii, medicii trag un semnal de alarmă și îi sfătuiește pe părinți să nu își trimită copiii în colectivitate dacă aceștia sunt bolnavi. De asemenea, medicul Tudor Ciuhodaru le recomandă părinților ai căror copii sunt răciți sau au simptome de gripă să respecte întocmai doza și durata tratamentului precris și să nu exagereze cu paracetamolul, unul dintre cele mai des utilizate medicamente în cazul răcelilor. Acesta spune că respectarea dozei maxime zilnice este esențială pentru a nu apărea efecte toxice!
Foto: Freepik
Cum îi putem feri pe copii de gripă? Ce spune medicul
Cum prevenția este, la urmă urmei, cel mai bun „medicament”, medicul Tudor Ciuhodaru a oferit câteva sfaturi despre cum putem să ne protejăm atât pe noi, dar mai ales pe copii, de răceli, gripă sau viroze respiratorii. Acesta îi sfătuiește pe părinți să nu își ducă copiii la grădiniță sau la școală dacă au febră, frisoane, strănută sau tușesc:
„Spălatul corect pe mâini, iar pe de altă parte, a nu duce mâna la ochi, la gură, la nas, după ce am tușit, strănutat sau după ce am atins suprafețele contaminate din autobuz, din tramvai, din zonele în care există riscul să fim contaminați cu astfel de patologii”, a explicat medicul, potrivit substantial.ro.
Tudor Ciuhodaru a oferit și câteva sfaturi despre ce avem de făcut dacă ne îmbolnăvim. În cazul micuților sub 5 ani, tratamentul trebuie început cât mai rapid, fiindcă este cu adevărat eficient în primele două zile. Părinții trebuie să fie extrem de atenți și să respecte dozele în care trebuie administrată o anumită medicație, explică acesta.
Atenție la doza de paracetamol oferită unui copil!
Paracetamolul este unul dintre cel mai des utilizate medicamente împotriva răcelilor, inclusiv în rândul copiilor. Părinții sunt deseori tentați să le ofere celor mici acest medicament și în scop preventiv,