Ciprian Ciubuc – deputat AUR Brăila: „Guvernul i-a părăsit pe agricultori prin neacordarea subvenților”

2 min read
Ciprian Ciubuc – deputat AUR Brăila: „Guvernul i-a părăsit pe agricultori prin neacordarea subvenților”

La emisiunea Știrea Zilei cu Doina Grosu din 24 Martie a fost invitat domnul Ciprian Ciubuc, deputat AUR Brăila, pentru a discuta despre agricultura românească și despre activitatea Ministrului Agriculturii, domnul Nechita-Adrian Oros.

„Din punctul meu de vedere, guverul Cîțu împreună cu ministrul Oros îngroapă agricultura României. PSD a depus o moțiune de cenzură împotriva acestui ministru, numai că, PSD-ul mimează opoziția. Cea mai gravă decizie este neacordarea subvenților și neacordarea despăgubirilor pentru culturile de primăvară, deoarece în urma secetei de anul trecut au fost afectați peste 80 de mii de fermieri mici și mijlocii. Prin votarea actualului buget s-a diminuat cu 50% toate aceste programe care susțin producătorii agricoli. Acest ministru nu a luat nicio măsură pentru susținerea sectorul zootehnic. România importă 75% din carnea de porc. Avem cea mai mică subvenție europeană atat pe creștere de cap de animal, cât și pe hectar.” susține domnul Ciprian Ciubuc.

Domnul Ciprian Ciubuc afirmă că nu s-a pus interesul național în prim plan, decât interesul de grup, de partid sau de cunoștinte. Acest lucru s-a vazut atât în guvernările PNL, cât și în guvernările PSD. Actuala coaliție guvernamentală urmărește să vândă tot din România. Totul se face cu agendă straină pentru a privatiza toate industriile rămase în țară.

Întrebat ce invesții trebuiesc făcute în județul Brăila, domnul Ciprian Ciubuc răspunde: „Brăila este un județ agricol, iar cele mai mari terenuri de culturi se află în județul Brăila, Ialomița și Constanța. Din păcate, investitorii evită aceasta zonă din lipsa infrastructurii, iar pentru acest lucru este nevoie de investiții, precum și crearea locurilor de muncă pentru că astea sunt problemele pe care le-am primit de la majoritatea brăilenilor. Peste 40% din terenurile agricole ale Brăilei sunt cumpărate de străini în momentul de față. Județul Brăila este o zonă incredibil de bună pentru dezvoltarea agriculturii datorită râului Dunărea.”

Link către video: https://fb.watch/4rZP3vywC1/

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.