Consulii Bardeau, prietenii lui Iohannis, jefuitorii din Austria: Milionari pe spatele suferințelor poporului român
5 min readDistribuie acest articol!
Părinții, bunicii și strămoșii au luptat pentru această bucată de pământ numită România, iar noi avem datoria să o lăsăm moștenire generațiilor viitoare. Din păcate în vremurile noastre cei care ne conduc și-au uitat menirea iar pâmânturile noastre sunt înstrăinate pas cu pas către jefuitori.
„Dar cum nu socotiți dumneavoastră că patria se cheamă poporul, iar nu tagma jefuitorilor.”, afirma Tudor Vladimirescu.
———————————————————————————————————————————–
Această primă parte a investigației realizată de Anchetatorii.ro va fi precedată de e o serie de documentare cu mărturiile oamenilor cărora familia Bardeau le-a furat pământul și prezentarea unei valize cu documente ce atestă jaful și implicarea consulilor Andre Bardeau și Georg Bardeau, a rudelor din Spania, judecătorilor, notarilor, angajaților APIA, primari, ingineri agronomi, secretarii din primării, oficiali ai statului român, angajații holding-urilor Bardeau, precum și cetățeni din Austria și Germania. Cea mai cunoscută publicație jurnalistică de investigații din România a stopat ancheta în acest caz de teama repercusiunilor sau ordinului venit pe linie de partid.
———————————————————————————————————————————–
Cu ajutorul clasei politice ce ne conduce de 31 de ani așa zișii investitori străini au reușit să intre în posesia a mari suprafețe de teren agricol. Guvernele României de la Iliescu la Iohannis au înlesnit aceste acțiuni prin legi cu dedicație, lucru la care asistăm și în acest moment în Parlamentul României.
Nu înțelegem de ce agricultura din țara noastră nu se dezvoltă având în vedere că sunt anunțate anual investiții și se primesc subvenții de la Uniunea Europeană. Odată cu intrarea noastră în UE investitorii străini au beneficiat de fondurile SAPARD, subvențiile APIA și ANT(ajutoare naționale tranzitorii) în detrimentul agricultorului român.
Legislația permisivă în acest domeniu este generatoare de corupție, astfel primăriile au devenit unelte în mâna unor grupuri de interese oculte. Anual primăriile emit adeverințe pentru APIA și ANT în valoare de circa 2 miliarde de euro.
Circa 1 miliard de euro din aceste ajutoare este scos anual din țara noastră de către ”investitorii străini” prin companii offshore. Banii care vin de la Uniunea Europeană și statul român sunt furați de acești investitori, lucru pe care îl recunosc și cei care le facilitează aceste acțiuni, respectiv ministrul Agriculturii Adrian Nechita Oros. Românii nu sunt beneficiarii reali ai banilor de la UE prin crearea acestui sistem tip căpușă. Producția agricolă brută este exportată la prețuri derizorii în străinătate și se reîntoarce ca produs finit cu valoare adăugată prin supermarketurile controlate de Germania și Franța în România.
Cumpărarea de terenuri agricole în România a devenit o afacere profitabilă, iar în momentul de față avem o lege în Parlamentul României prin care și cetățenii străini persoane fizice pot cumpăra pâmânt românesc. Legea a fost propusă de ministrul Agriculturii Adrian Nechita Oroș și susținută de coaliția de guvernare PNL, USRPLUS, UDMR împreună cu PSD în anticameră. Ei vor să fure tot ce a mai rămas în această țară.
Un studiu realizat de Patronatul Investitorilor Autohtoni (PIAROM) și Ziarul Financiar confirmă scăderea în ultimii ani a ponderii companiilor cu capital privat românesc în economie, de la 47% la 45%, în timp ce companiile străine şi-au majorat ponderea de la 49% la 51%. Această evoluție a avut loc ca urmare a avansului mai rapid al cifrei de afaceri a companiilor străine, dar şi a tranzacțiilor prin care firme deținute de români au fost cumpărate de multinaționale în ultima perioadă, precum: Betty lce (înghețată) preluată de Unilever (Marea Britanie) sau Albalact şi Covalact (lactate) preluate de Lactalis (Franţa).
Primii zece investitori străini în suprafeţele agricole din România deţin circa 180.000 de hectare, în condiţiile în care suprafaţa de teren agricol exploatată de persoane fizice şi juridice străine era deja de 422.000 hectare în 2018. Se pare că mai sunt şi alţi investitori străini care au cumpărat mari suprafeţe de teren agricol în România, însă nu s-au înregistrat la APIA pentru a primi subvenţii.
Unul dintre aceştia este contele austriac Andreas von Bardeau (descendent al familiei de Habsburg) care a cumpărat multe terenuri agricole (circa 21.000 de hectare în Arad, Timiș, Caraș Severin, și Argeș), însă nu pentru a face agricultură intensivă și producții-record, ci doar ”pentru a-și pune banii la păstrare”.
Banii nu numai că sunt puși la păstrare dar scopul ascuns al afacerii sunt zecile de milioane de euro care se încasează anual de la APIA.
Cum a începutul totul – Oamenii care au capturat o țară
„Faptele prevăzute în art. 394–397, săvârșite de către Președintele României sau de către un alt membru al Consiliului Suprem de Apărare a Țării, constituie infracțiunea de înaltă trădare și se pedepsesc cu detențiune pe viață sau cu închisoare de la 15 la 25 de ani și interzicerea exercitării unor drepturi.”, acest articol de lege trebuie aplicat celor care au condus și jefuit România, iar noi românii știm foarte bine cine sunt ei.
Unul din sutele de cazuri întâlnite în Caraș Severin – Palescu Balmez Violeta
Ancheta noastră are în prim plan o rețea de crimă organizată la cel mai înalt nivel în stat, grupare construită în zeci de ani, programat, în interesul altor state.
Cunoscuți ca cei mai mari latifundiari din zona de Vest a țării consulii Andreas Graf von Bardeau – alias Andre Bardeau în România și fiul său Georg Bardeau au pus pe picioare o afacere de sute de milioane de euro prin cumpărarea de terenuri agricole și ferme cu ajutorul clasei politice din România.
Andre Bardeau a venit în România la invitația lui Dumitru Ganț prin Forumul Democrat al Germanilor din România FDGR în anul 1999 împreună cu alți oameni de afaceri austrieci printre care și Gerald Schweighofer, cunoscut opiniei publice ca șeful drujbelor din Carpați. Uneori ne întrebăm cine ne taie pădurile și de ce iau calea Austriei. Răspunsul îl găsim aici: Ion Iliescu, Dumitru Ganț, Ilie Sîrbu, Klaus Iohannis. Pe final de mandat Ion Iliescu îl decorează pe Bardeau și Scheweinghofer împreună cu alți oameni influenți din zona germană:
„În temeiul prevederilor art. 94 lit. a) şi ale art.