Efectul Raportului Matic în realitate: un bărbat biologic care se crede femeie reclamă Aeroportul Cluj Napoca pentru că l-a tratat ca pe un bărbat
2 min readO asociație care promovează drepturile LGBTQ susține că un bărbat biologic care se consideră femeie a fost supus unui abuz la Aeroportul Cluj Napoca, deoarece angajații instituției l-au tratat ca pe un bărbat.
Asociația susține că lucrătorii vamali și de poliție de frontieră din aeroportul „Avram Iancu” Cluj Napoca l-au umilot public și l-au privat de libertate pe individ fără a oferi explicații în data de 15 iunie 2021.
În acea dată, un bărbat biologic cu cetățenie română și domiciulul în străinătate, a încercat să intre în România cu scopul de a face demersurile necesare de schimbare a actelor de identitate pe cale juridică. Potrivit Asociației MozaiQ, două angajate de la control pașapoarte au supus-o unor „umilințe violente”, ridicându-se de pe scaunele din ghișeu și țipând „Bărbat! Bărbat!”, iar ulterior forțele de ordine ar fi încuiat bărbatul într-o încăpere adiacentă, fără a oferi vreo explicație.
Asociația susține că același lucru s-a mai și în 2017 victima unei situații similare, fiind reținută în aeroport timp de 2 ore, pe același motiv: că nu îi corespunde numele din pașaport cu „expresia de gen”.
Reamintim că la finalul lunii iunie, Parlamentul European a adoptat raportul Matic, cel care instituie recunoașterea legală a celor care se declară de alt gen decât sexul biologic. În paginile raportului a apărut chiar și faptul „bărbații transgender pot naște”. Cu alte cuvinte, o femeie din punct de vedere biologic se poate declara bărbat, iar legea trebuie să recunoască această „realitate”.
Reacțiile vehemente au fost contestate de Dacian Cioloș și USR, care au numit interpretarea respectivă „o enormitate”.
Iată că acum statul român este acuzat tocmai pentru că refuză să recunoască legal „enormitatea” clamată de liderii USRPLUS. De altfel, europarlamentarii USRPLUS au fost singurii români care au votat în favoarea raportului Matic.
Dragi prieteni,