Elevii pot evalua activitatea profesorilor. Cristian Ivănuță (AUR) atrage atenția că, în anumite cazuri, evaluarea poate deveni un instrument de denigrare a cadrelor didactice

2 min read

Deputații AUR Cristian Ivănuță și Mihail Albișteanu au transmis Ministerului Educației o sesizare în care avertizează că dreptul elevilor de a evalua activitatea profesorilor ar putea afecta imaginea/ cariera cadrelor didactice. Aceștia au cerut ministerului să se asigure că această evaluare nu devine un instrument de denigrare a anumitor profesori întrucât există riscul ca anumiți elevi să ofere feedback negativ unui cadru didactic exigent.

Precizăm că prevederile Noului Statut al Elevilor includ dreptul acestora de a oferi un feedback anonim pentru activitatea cadrelor didactice. De aceea, deputatul Cristian Ivănuță, care a fost cadru didactic la rândul său până să devină parlamentar, a dorit să evidențieze faptul că, în anumite cazuri, acest feedback poate deveni un instrument de denigrare pentru profesorii care își fac meseria cu profesionalism și dăruire. Tocmai de aceea, este nevoie ca ministerul să se asigure că nu se va întâmpla acest lucru. Profesorii trebuie să fie sprijiniți, nu batjocoriți, a subliniat deputatul.

„Aceste evaluări ar putea crea o imagine distorsionată asupra cadrelor didactice și a activității acestora, cadre didactice care oricum sunt expuse permanent presiunilor și care nu se pot bucura de măsuri de protecție eficientă împotriva eventualelor abuzuri. Profesorii sunt îngrijorați că imaginea și cariera lor vor fi, în mod nejustificat, afectate.

Dacă dorim cu adevărat instituirea unor schimbări benefice în sistemul de învățământ, trebuie să acordăm o atenție deosebită și o protecție sigură și cadrului didactic”, au precizat cei doi parlamentari în sesizarea adresată Ministerului Educației.

Aceștia solicită ministrului Educației să transmită răspuns la următoarea întrebare: cum poate fi asigurată protecția cadrelor didactice în cazul în care va fi incidentă în practică situația descrisă mai sus?

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.