Harghita: Aproximativ 40.000 de persoane, aşteptate la pelerinajul de Rusaliile catolice de la Şumuleu Ciuc. Anularea restricțiilor, la solicitarea UDMR
2 min readAproximativ 40.000 de persoane sunt aşteptate să participe, în data de 22 mai, la tradiționalul pelerinaj de Rusaliile catolice de la Şumuleu Ciuc, anunță Agerpres.
Potrivit sursei citate, organizatorii vor emite circa 35.000 de carduri de acces, dar acestea nu sunt obligatorii, ci mai mult simbolice, fiind aşteptat ca numărul participanţilor să fie de aproximativ 40.000 persoane.
Reamintim că la începutul acestei săptămâni, Guvernul a decis eliminarea restricţiei privind participarea la procesiuni sau pelerinaje religioase în alte localități decât cele de domiciliu sau de reşedinţă, după cum a anunțat șeful DSU, Raed Arafat, potrivit Digi24.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
Imediat după acest anunț, vicepremierul Kelemen Hunor, preşedinte al UDMR a scris, pe Facebook, că această decizie a fost luată la solicitarea UDMR.
„Guvernul a prelungit astăzi starea de alertă cu încă 30 de zile, însă la cererea UDMR se vor putea ţine pelerinaje religioase în această perioadă – desigur, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară. Pelerinajul de Rusalii de la Şumuleu Ciuc este o sărbătoare importantă pentru comunitatea noastră, indiferent de confesiune, considerat cel mai mare de acest fel din Europa Centrală şi de Est”, a scris pe Kelemen Hunor pe Facebook, informa, la momentul respectiv, Agerpres.
Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Tinctură de propolis și vei contribui la susținerea siteului R3media
Dragi prieteni,
dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.
Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.