Legumicultor: Ceapa verde adusă din afară distorsionează gustul slăninii noastre românești!
2 min readRamona Dascălu – 7 februarie 2021 17:44
Legumicultorii români din unele părți ale țării se pregătesc deja să recolteze din solarii unele culturi care sunt mai puțin pretențioase la temperaturile scăzute din această perioadă. Este și cazul lui Dan Negrea, legumicultor din Pișcolț, județul Satu Mare, care în această perioadă este extrem de preocupat să-și recolteze ceapa verde și salata pentru a face loc răsadurilor de roșii.Legumicultorul sătmărean a început producerea de răsaduri de roșii încă din luna decembrie și crede că, dacă vremea nu va fi foarte geroasă în perioada care vine, va putea avea roşii timpurii în ultima decadă a lunii mai, ceea ce înseamnă un avans de aproape o lună față de ceilalți legumicultori care nu au solarii încălzite. În plus, probabil că va fi unul dintre puținii legumicultori din județ care nu au renunțat la cultura de roșii odată cu anularea programului Tomata, scrie informatia-zilei.ro. În ceea ce privește ceapa verde și salata, care acum sunt în curs de recoltare și de valorificare, legumicultorul susține că sunt la mare căutare și asta pentru că au gust comparativ cu cele aduse din alte țări.Ceapă verde cu slănină (foto: Măcelăria Ghiță)
Ba mai mult, Dan Negrea crede chiar că ceapa verde adusă din alte țări, inclusiv din Ungaria, distorsionează gustul slăninii autohtone întrucât nu are nici pe departe savoarea cepei românești care se potrivește perfect în combinație cu o bucată de slănină sau de brânză.
Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!