Punga Verde – ideea de marketing cu care Claudia Gross și-a vândut toată producția din solar
3 min readAngelica Lefter
– 23 martie 2023 10:07
Claudia Gross face legumicultură în județul Caraș-Severin și a reușit să își valorifice toată producția din solarii prin vânzare directă. Tânăra a creat două concepte prin care își vinde legumele: Lădița Verde și Punga Verde.
Claudia Gross din comuna Berzovia, județul Caraș-Severin, preferă să își vândă produsele din poarta fermei prin comenzi preluate de pe pagina sa de socializare și de la cumpărătorii care deja o cunosc.Femeia a lansat pe piață, anul trecut, Lădița Verde, iar anul acesta Punga Verde, concepte cu care a reușit să vândă întreaga cantitate de salată, spanac și verdețuri produse în propriile solare.A investit acasă banii câștigați în Germania
Legumicultoarea din Caraș-Severin a povestit pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO cum s-a întors din Germania pentru a-și deschide o fermă legumicolă în țară, dar și cum procedează pentru a-și vinde toate legumele produse în cei peste 1.400 de metri pătrați de spații protejate.”M-am întors acum 7 ani din Germania în România pentru a-mi crește copiii acasă. M-am apucat treptat de legumicultură, fără să știu prea multe despre acest domeniu. Acum, după 7 ani, am extins puțin spațiile protejate făcute din bani proprii, fără a accesa programe și am reușit, de 4 ani, să mă înscriu în programul ”Tomata”, de unde anual iau acel sprijin, în rest este investiție proprie”, vorbește producătoarea despre investițiile făcute.Nu merge la piață, ci vinde direct din fermă
Claudia Gross ne-a mărturisit că a ales să nu meargă la piață pentru că dacă ar sta să vândă, nu i-ar mai rămâne timp să se ocupe de cultivarea legumelor. ”Vând din poarta fermei, preiau comenzi de pe pagina mea de Facebook. Oamenii deja mă cunosc și nu s-a întâmplat să rămân cu marfa nevândută. Chiar și după ce am terminat verdețurile pentru Punga Verde mă mai sună oameni”, a menționat legumicultoarea.Cele două concepte, Lădița Verde și Punga Verde, au fost create pe două idei complementare: nevoia gospodinelor de legume proaspete și vânzarea din poarta fermei.Anul acesta, prețul pentru Punga Verde a fost de 35 de lei și a inclus 2 kilograme de spanac, o legătură mare de pătrunjel, o legătură de rucola, o legătură mică de mărar și două legături de salată verde. Separat, verdețurile de primăvară au fost 10 lei pentru kilogramul de spanac, 5 lei legătura mare de pătrunjel creț, 5 lei bucata de valeriană, 5 lei legătura de rucola, 1 leu legătura de mărar și 2 lei căpățâna de salată verde.”Iarna, într-una dintre sere pun salată, spanac, rucola și așa că am făcut anul trecut Lădița Verde, iar peste vară Lădița cu Legume, de fapt un mix. Pentru anul acesta am ales Punga Verde pentru că ocupă mai puțin spațiu, este mai practică punga decât lădița. Cu toate acestea, am vândut toată marfa, deci Punga Verde nu mai este acum de actualitate, aștept să se coacă roșiile și alte legume. În două săptămâni cât a durat programul Punga Verde am vândut tot, mă sună și acum oamenii, dar le transmit că deocamdată nu mai am verdețuri,