Sticlele de apă reutilizabile depozitează mai multe bacterii decât un vas de toaletă, spun cercetătorii
2 min read Din ce în ce mai multe persoane optează pentru sticlele de apă reutilizabile. E mult mai ușor să speli sticla și să o refolosești, decât să cumperi mereu una nouă. În plus, e o metodă mai sustenabilă.
Cu toate acestea, s-ar putea ca după ce vei citi acest articol, să te gândești de două ori înainte să folosești o sticlă reutilizabilă.
Potrivit ScaryMommy, o cercetare recentă din SUA, apărută pe waterfilterguru.com, susține că o astfel de sticlă de apă conține de 40.000 ori mai multe bacterii decât vasul de toaletă.
Destul de șocant, nu-i așa? E doar apă, însă bacteriile și germenii supraviețuiesc cel mai bine într-un mediu umed. O sticlă de apă este perfectă pentru acestea.
Sticla de apă a fost comparată cu mai multe obiecte, ajungându-se la concluzia că o asemenea sticlă are:
de 14 ori mai multe bacterii decât vasul din care mănâncă pisica sau câinele;
de 5 ori mai multe bacterii decât mouse-ul de la computer;
de două ori mai multe bacterii decât o chiuveta de la bucătărie.
Autorii studiului au testat paiul, capacul și interiorul mai multor sticle reutilizabile, de 3 ori fiecare. Potrivit rezultatelor, bacteriile care se află pe sticlele respective pot provoca infecții grave, rezistente la antibiotice.
De asemenea, un subtip al acestor bacterii (bacil) pot provoca probleme gastrointestinale.
Ce e de făcut în lumina noilor informații? Spălați-vă și dezinfectați-vă bine sticlele de apă înainte de fiecare reutilizare. În acest fel știți sigur că stați departe de bacteriile respective și că vă protejați sănătatea.
„Folosește săpun și apă caldă pentru a scăpa de germenii de pe sticlă. Fiți atenți îndeosebi la crăpăturile din capac, germenii se află și în interiorul lor ”, încurajează Carolyn Forte, unul dintre cercetători.
Dacă îți place să folosești sticle reutilizabile,