Studiu global: peste 1 milion de copii și-au pierdut părinții din cauza pandemiei

2 min read
Studiu global: peste 1 milion de copii și-au pierdut părinții din cauza pandemiei

”La fiecare două decese cauzate de Covid-19, un copil își pierde un aparținător. Pandemia a cauzat o criză urgentă care afectează copiii din toate țările lumii.”, spune Dr. Susan Hillis, unul dintre cercetătorii implicați în studiu. Echipe de la CDC, USAID, World Bank, University College Londra au numărat decesele din 21 de țări pentru a estima statistic câți copii orfani au rezultat în urma pandemiei. Țăriile incluse în studiu au fost Argentina, Brazila, Columbia, Anglia, Franța, Germania, India, Iran, Italia, Kenya, Malawi, Mexic, Nigeria, Peru, Filipine, Polonia, Rusia, Afric de Sud, Spania, SUA, și Zimbabwe. Au descoperit și că, în fiecare țară, decesele la femei au fost mai puține decât la bărbați, mai ales la cei cu vârste de peste 40 de ani. Sunt mai mult de 5 ori copii care i-au pierdut tații, față de cei care și-au pierdut mamele din cauza Covid-19. 
”Global, de la 1 martie 2020 până la 30 aprilie 2021, estimăm că 1,134,000 de copii au trecut prin experiența decesului a cel puțin unuia dintre aparținători, inclusiv părinți sau bunici. 1,562,000 de copii au trecut prin experiența decesului a unei rude care îi aveau în grijă. Există consecințe severe, care rămân pe viață. Copiii care trec prin asta au un risc imens de a avea probleme fizice și psihice serioase, care duc la suicid, sarcini nedorite, boli infecțioase și cronice.”, declară Dr. Hillis. 

Se pare că bunicii au un rol mai important decât se credea inițial. În SUA 40% dintre bunici locuiesc cu nepoții și sunt principalii lor aparținători, iar în Marea Britanie același procent de bunici au grijă în mod regulat de nepoți.
Citește și: Copiii care cresc și cu bunicii sunt mult mai fericiți
”Acești 1,5 milioane de copii orfani de mamă, tată sau bunici sunt o consecință tragică ignorată a celor peste 3 milioane de decese cauzate de Covid-19,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.