Adrian Chesnoiu, deputat: Fermierii sunt trimiși să își pună afacerile gaj la bănci!

Roxana Dobre – 12 martie 2021 13:45

Programul AGRO IMM INVEST aprobat recent de Guvern nu substituie despăgubirile de secetă promise fermierilor! Președintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaților, Adrian Chesnoiu, afirmă într-o postare pe pagina personală de Facebook că ”specialiștii” de la guvernare lovesc iar și trimit fermierii să-și pună afacerile gaj la bănci”. Asta după ce Guvernul s-a plâns că nu are bani pentru despăgubirile promise fermierilor pentru seceta înregistrată în primăvara anului 2020.”După ce au promis despăgubirile de secetă și nu le-au mai dat, acum le prezintă soluția “salvatoare”, Oros și Cîțu, sub umbrela așa numitului program AGRO IMM INVEST, îi trimit pe fermierii români la bănci să se împrumute. Evident pe perioade lungi și cu costuri mari. ​Nu era de ajuns că au îndatorat țara cu peste 160 de miliarde lei în ultimul an, bani folosiți pentru achizițiile lor ilegale, acum îi aruncă și pe fermierii români în ghearele bancherilor! Asta doar ca să își mai satisfacă hulpavii finanțatori!”, arată deputatul.Despre programul aprobat de Guvern citiți aici:
Guvernul a aprobat un nou ajutor pentru fermieri! Sprijinul – până la 100.000 euro/exploatație!
Băncile sunt dornice să împrumute fermierii. Dumitru Nancu, director fond de garantare: ”AGRO IMM INVEST este deja suprasubscris”

Banii pentru despăgubiri existau în buget, dar Guvernul nu a vrut să plăteascăÎn mesajul pentru fermieri, Adrian Chesnoiu, mai subliniază că banii pentru despăgubiri erau la buget, dar nu au vrut să le plătească.  ”Acum vedem și de ce: au motivat, mințind parșiv din nou, că nu am indicat în amendament sursa bugetară! NIMIC mai fals! O dovedesc ei acum indicând ca sursă de finanțare pentru comisioanele de administrare și risc, dobânda pentru 8 luni și grantul de 10% din creditul contractat, fix titlul 55 – “Alte transferuri” – capitolul 55.01.46 – “Transferuri către întreprinderi în cadrul schemelor de ajutor de stat”, exact același capitol indicat în amendamentul depus la Legea Bugetului de Stat și fix cu suma de 1 miliard de lei, exact cât era necesar pentru plata despăgubirilor fermierilor”, mai subliniază Chesnoiu.Acesta a atașat în facsimil sursele de finanțare pentru amendamentul aferent despăgubirilor fermierilor:Deputatul este neîncrezător că noul program aprobat de Guvern va ajuta cu adevărat fermierii, mai ales pe cei care au avut pierderi din cauza secetei. ”​Aștept să văd câți dintre fermierii îngenunchiați de secetă anul trecut (cei peste 80.000), se vor împrumuta de la bancherii voștri prin acest mecanism! ​Am studiat cu atenție condițiile de creditare ale schemei elaborate de voi! Se vor dovedi imposibile tocmai pentru cei care chiar aveau nevoie de sprijin! ​Timpul va dovedi că ați fost artizanii falimentului multor ferme din România, prin incapacitatea voastră de a veni cu soluții de sprijin pentru agricultura României!”, a mai punctat Chesnoiu.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

 » sursa: www.agrointel.ro