China a introdus testele anale pentru Covid-19

2 min read
China a introdus testele anale pentru Covid-19

China a introdus testele anale pentru cetăţenii pe care îi consideră că au risc mai ridicat de a se infecta cu Covid-19, relatează Bloomberg. Medicii spun că procedura poate fi mai eficientă în detectarea virusului.

Oficialii au prelevat astfel de teste de la locuitorii din unele cartiere din Beijing. Totodată şi cei aflaţi în instituţiile de carantinare au fost testaţi cu aceeaşi metodă.

Focarele apărute, în ultima perioadă, în mai multe oraşe din nordul Chinei au determinat lansarea unei campanii de testare în masă. Până acum, testele au fost efectuate folosind beţişoare cu tampon de vată pentru gât şi nas. Dar metoda testelor anale „poate creşte rata de detectare”, deoarece virusul persistă mai mult în anus decât în tractul respirator, a declarat Li Tongzeng, un medci de la spitalul You’an din Beijing.

————————————————————————————————————

România este în colaps economic. Klaus Iohannis și Guvernul Cîțu pregătesc terenul pentru TROIKĂAdevărul.RO, Digi24, Antena 3, România TV… vezi lista abonaților la șpaga dată de guvernDr. Răzvan Constantinescu către Arafat: Iarăși mințiți?

————————————————————————————————————

Reacţiile persoanelor care au fost testate anal pentru Covid-19

Utilizatorii platformei de socializare Weibo, un fel de Twitter al Chinei, au avut reacţii mixte cu privire la măsura introdusă de autorităţi.

„Sunt norocos că m-am întors în China mai devreme”, a scris un utilizator. „Nu atât de dureros, dar de o umilinţă extremă”, a spus altul.

Alţii au întâmpinat procedura cu umor negru.

„Am făcut două teste anale, de fiecare dată când am făcut unul, a trebuit să fac unul şi din gât. Mi-a fost teamă că asistenta a uitat să folosească un test nou”, a spus, în glumă, un utilizator de pe Weibo.

CCTV a declarat că testele anale nu vor fi utilizate la scară largă, precum alte metode, pentru că metoda nu este „deloc convenabilă”.

Navigare în articole

 » sursa: www.60m.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.