Oana Pellea, vaccinarea se face în centre speciale, nu în Catedrala Mântuirii Neamului – CRITICII.RO

3 min read
Oana Pellea, vaccinarea se face în centre speciale, nu în Catedrala Mântuirii Neamului – CRITICII.RO

Tema vaccinării împotriva covid-19 a devenit un subiect atât de expus mediatic încât nimeni nu mai vorbește și de alte probleme stringente ale societății românești aflate în depresie din cauza izolării și carantinarii de aproape un an de zile.

Pe lângă subiectul vaccinări se propagă la nivel cultural și mediatic stigmatizarea creștinilor și dacă s-ar putea „execuția la zid” a celor care optează să nu se vaccineze. Societatea așa zis modernă le-a dat și porecle creștinilor: „bigots / bigoți„, „haters / oameni plini de ură„, „narrow minded / înguști la minte„, „the Christian right / extremiștii creștini de dreapta„.

Această discriminare împotriva unei comunități nu poate produce decât evenimente nefaste și putem privi astăzi ce se întâmplă în America. Cuvintele acestea nu ne afectează pe cei mai mulți dintre noi, dar afectează generația tânără, adolescenții și copiii care, bombardați fiind cu astfel de etichete la adresa părinților lor, nu vor să se asocieze cu astfel de persoane.

Oana Pellea, discriminarea de orice fel este inacceptabilă și nu ar trebui să fie acceptată în România și nicăieri în lume.

„Catedrala Neamului nu poate găzdui vaccinarea? Întreb. Atât! Întotdeauna în timp de pandemie, de război, în stare de necesitate…marile catedrale ale lumii… şi-au pus la dispoziţie spaţiile pentru a adăposti oameni, pentru a deveni spitale, etc… Catedrala Neamului este ridicată din banii oamenilor şi ar trebui să fie înspre folosul lor. De ce este nevoie? De vaccin, personal medical şi de organizare. Atât”, a scris, pe Facebook, Oana Pellea.

Atacul direct la Catedrala Mântuirii Neamului din partea dumneavoastră, domna Oana Pellea, ne arată că subiectul abordat nu este despre o problemă reală ci o atingere directă la credința unei națiuni care în proporție de aproape 90% se declară creștin ortodoxă.

Catedrala Mântuirii Neamului nu poate îndeplini condițiile necesare amenajării unui centru de vaccinare din cauza condițiilor de igienă și în primul rând nu este finalizată. La fel ca majoritatea bisericilor din România în Catedrala Neamului temperatura este sub 18 grade celsius ceea ce ar fi impropriu pentru un centru de vaccinare.

Nu suntem în stare de război și nu sunt de acord cu manipularea opiniei publice de către presa română cumpărată de guvernele domnului președinte Iohannis cu peste 40 de milioane de euro. Am vizitat cel mai mare centru de vaccinare din România, de la Romexpo, unde am constatat că suntem mințiți de ministrul Sănătății Vlad Voiculescu și premierul Florin Cîțu. Majoritatea ușilor de la centrul de vaccinare sunt închise, fiind funcționale doar două secții unde se aflau doctori, un grup de polițiști locali plictisiți care se jucau pe telefon și câteva cupluri de pensionari.

La plecarea mea câțiva pensionari soseau agale într-o zi frumoasă de duminică spre centrul de vaccinare pustiu de la Romexpo. Doamna Pellea, aici vorbim de incompetență din partea celor care ne conduc. Sunt sigură că mai mulți oameni ar dori să se vaccineze, dar acest lucru nu este posibil, pentru că nu se află în acele categorii enunțate de ministrul Sănătății,

 » sursa: www.CRITICII.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.