Cum organizați un atelier de creștere a stimei de sine pentru elevi

Orele de dirigenție înseamnă pentru mulți copii singurele ocazii de a vorbi deschis despre temerile sau îngrijorările specifice vârstei lor.
Programul educațional „Dove – Ai încredere în tine” pune la dispoziția profesorilor resurse utile pentru activități care să cultive încrederea în sine a elevilor. Resursele pentru cadre didactice sunt concepute astfel încât profesorii să poată organiza cu ușurință ateliere despre încrederea în propriul corp în cadrul orelor de dirigenție și sunt disponibile în mod gratuit aici.
În cadrul programul „Dove-Ai încredere în tine” sunt disponibile două tipuri de workshop-uri: un atelier cu sesiune unică și două variante extinse, de 3 sau 5 sesiuni. Puteți afla mai multe despre acestea accesând acest link.
Atelierul cu sesiune unică durează 45-60 minute, este destinat elevilor cu vârsta între 11 și 14 ani și a fost creat cu ajutorul Centrului pentru cercetarea aspectului fizic. Atelierul îi ajută pe copii să înțeleagă efectele dăunătoare ale rețelelor sociale asupra imaginii de sine și să evalueze critic standardele nerealiste de frumusețe din mass-media. Pentru desfășurarea acestui atelier, aveți la dispoziție următoarele materiale ce pot fi descărcate de aici: 

Ghidul pentru profesori
Prezentarea
Fișe de lucru pentru elevi
Materiale video

Atelierele cu 3 și 5 sesiuni oferă cadrelor didactice suficient timp pentru o abordare mai complexă a încrederii în propriul corp. Această varianta  permite abordare mai în profunzime a unor subiecte precum comparațiile legate de aspectul fizic și construirea unei atitudini pozitive față de propriul corp. Cadrele didactice care vor să organizeze atelierele cu 3 sau 5 sesiuni pot găsi mai jos materialele necesare:

ghidul profesorilor
lecția 1
lecția 2
lecția 3
materialul dedicat profesorilor pentru predarea programului în varianta extinsă, în cinci sesiuni.

Ce este bine să știți:

Înainte de a organiza atelierul, este obligatoriu ca părinții elevilor din clasa dumneavoastră să își exprime acordul pentru participarea copiilor, completând acest formular online.
Puteți organiza acest atelier și la o clasă la care nu sunteți diriginte, dacă obțineți acordul dirigintelui clasei respective.
Descoperiți experiența profesorilor din alte țări care au participat la program, precum și răspunsuri la cele mai frecvente întrebări despre organizarea atelierelor urmărind seria de materiale video disponibilă pe site-ul programului.
Puteți propune directorului școlii dumneavoastră implementarea programului educațional Dove – Ai încredere în tine la nivelul întregii școli. Pentru a afla mai multe detalii despre termenii acordului cu școala și diplomele pentru cadrele didactice participante, puteți trimite oricând un email la adresa ionut.constantin@imagepr.ro.

 » sursa: www.didactic.ro