Atenție, părinți! Nu lăsați copiii singuri acasă! Un copil de 10 ani din Sălaj a murit electrocutat

2 min read
Atenție, părinți! Nu lăsați copiii singuri acasă! Un copil de 10 ani din Sălaj a murit electrocutat

Un copil de 10 ani din Sălaj a murit electrocutat
Un copil de 10 ani din localitatea Popeni, comună Mirșid, județul Sălaj, a murit electrocutat după ce s-ar fi jucat la o priză, potrivit stiripesurse.ro. Băiatul se afla în casă împreună cu frații săi, în timp ce tatăl lor era la serviciu, iar mama în municipiul Zalău, pentru a rezolva ceva probleme personale. Copilul a fost găsit căzut pe podea, cu cablul unui prelungitor lângă el, de către unul dintre frați, care a sunat imediat la 112, însă din păcate cadrele medicale sosite la fața locului nu au mai putut face nimic pentru cel mic.

„Din primele cercetări efectuate de polițișți la făța locului s-a stabilit că minorul se află la acel moment în locuință, împreună cu frații lui. Tatăl era la serviciu, iar mama plecase în Zalău, pentru a rezolva unele probleme personale. La un moment dat, acesta a fost găsit căzut pe podea de unul dintre frați. Cadrele medicale prezente la fața locului au constatat decesul”, a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj, potrivit libertatea.ro.
Cazul se află acum în atenția Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sălaj, iar autoritățile au deschis un dosar penal pe numele părinților copilului pentru infracțiunea de ucidere din culpă.
Citește și: 7 semne care îți spun că poți să lași copilul singur acasă pentru câteva ore
Reguli pentru siguranța copilului singur acasă
Una dintre probele de foc ale creșterii și maturizării copilului este, fără doar și poate, momentul când îl lași pentru prima dată singur acasă timp de câteva ore. Să-ți lași copilul singur acasă, chiar și pentru puțin timp, face parte dintre cele mai dificile decizii pe care un părinte trebuie să le ia. De la ce vârstă îți poți lăsa copilul singur acasă și ce măsuri de siguranță trebuie să iei pentru a-l ști în siguranță?

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.