De la 1 ianuarie, trebuie să vă alegeți un furnizor de energie: Top 5 cele mai bune oferte de energie electrică

De la 1 ianuarie 2021, piața furnizării electrice se liberalizează, iar șase milioane de consumatori casnici români se află în fața unei alegeri. Fie nu fac nimic și plătesc prețurile mai mari de serviciu universal solicitate de vechii lor furnizori, fie aleg o ofertă concurențială a acelorași furnizori, fie trec la un alt furnizor.
Dacă nu fac nimic, consumatorii români vor plăti energia electrică tot către actualul furnizor, dar în baza unui preț mult mai mare, numit Serviciu Universal. Însă acest nou tarif este mult mai mare decât actualul, în unele cazuri ajungând cu peste 25% față de tarifele reglementate actuale, ceea ce înseamnă un plus și de 11 lei la o factură lunară de 100 kWh.
Cei patru furnizori mari sunt Enel, Electrica, E.On, CEZ, dintre care doar Electrica este o firmă cu capital majoritar românesc.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran și vei contribui la susținerea siteului R3Media
Pe lângă aceștia, însă, mai sunt și alți furnizori, iar siteul specializat e-nergia.ro susține că cele mai bune cinci oferte din țară provin de la aceste companii.
Iată topul:
„A cincea cea mai bună ofertă vine din partea ICCO Energ, o companie românească cu sediul în Brașov. Compania oferă un preț al energiei active de 0,267 lei/kWh iar oferta este destinată tuturor zonelor din țară. Pentru comparație și alegând zona Bucureștiului, prețul de serviciu universal perceput de Enel în această zonă este de 0,34 lei, doar pentru componenta de energie activă, singura de fapt din factură care face obiectul dereglementării, toate celelalte componente (tarif de transport, distribuție, certificate verzi, taxă cogenerare, acciză, TVA) fiind în continuare reglementate de ANRE și nenegociabile.
Oferta este pentru un contract pe un an.
A patra cea mai bună ofertă vine din partea Nova Power and Gas,

 » sursa: www.r3media.ro