Dezastrul de la „Victor Babeș” | Cîțu: Am cerut anchetă rapidă și transparentă pentru că vinovații trebuie să răspundă/Arafat: Am aflat în jurul orelor 17:00 și ceva că e o problemă. Ministrul Sănătății m-a sunat după ora 18:00 și m-a întrebat în ce situație ne aflăm

Premierul Florin Cîțu a anunțat că persoanele vinovate de producerea tragediei de la spitalul Victor Babeș vor fi pedepsite. Am cerut o anchetă rapidă și transparentă, a spus prim-ministrul.
Florin Cîțu a susținut o declarație la sediul Guvernului luni seara, după producerea tragediei de la spitalul bucureștean.
„Am cerut ca această anchetă să fie cât mai rapidă și cât mai transparentă pentru că vinovații trebuie să răspundă Suntem înt-un război de un an de zile, presiune pe spitale, pe secțiile ATI este foarte mare. Campania de vaccinare este singura soluție”, a spus premierul Florin Cîțu.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
Șeful Guvernului a mai spus că autoritățile trebuie să comunice mai bine cu cetățenii în perioadele de criză.
„Am văzut că administratorii fug de comunicare, cetățenii au nevoie de informații, de aceea l-am adus cu mine pe domnul Raed Arafat”, a precizat Florin Cîțu.

„Vreau să sublinez clar că ce spun acum poate să fie modifcat în baza datelor care apar în anchetă. Comunic cu rezervă, pentru că situaţia este sub anchetă.
Ventilatoarele, care sunt de fabricaţie americană, când de depăşeşte 6 bari intră în sistem de autoprotecţie şi se opresc, altfel se distruge întregul sistem. Asta se pare că s-a întâmplat astăzi.
S-a întâmplat ce nu a dorit nimeni să se întâmple. În jurul orei 16.25 ar fi crescut presiunea brusc peste 6 bari. Personal am aflat după orele 17:00”, a declarat RaedArafat într-o conferinţă de presă.
„Eu mai degrabă pot să spun că dânsul m-a sunat prima dată și nu am sunat în alte părți. Eram în discuții să văd că situația este sub control. Dânsul m-a sunat dar după ora 18.00.

 » sursa: www.r3media.ro