Firma care se ocupa de ventilatoarele de la Spitalul Victor Babeş, deţinută de familia fostului ministru PNL Sebastian Vlădescu

1 min read
Firma care se ocupa de ventilatoarele de la Spitalul Victor Babeş, deţinută de familia fostului ministru PNL Sebastian Vlădescu

Firma care se ocupa de ventilatoarele defecte de la Spitalul Victor Babeş, acolo unde trei pacienţi au murit după ce au rămas fără oxigen, ar fi deţinută de familia fostului ministru al Finanţelor, Sebastian Vlădescu(PNL).

Potrivit unor surse, firma care se ocupa de ventilatoarele de oxigen din unitatea mobilă în care s-a produs tragedia ar fi Medist SRL.

Firma ar fi controlată de familia fostului ministru de Finanțe Sebastian Vlădescu.

Astfel, potrivit termene.ro, societatea este deținută de fiul acestuia, Alexandru Sebastian Vlădescu și de soția fostului demnitar, Carmen Vlădescu. Împreună au 50,5% din părțile sociale. Alți acționari semnificativi: Ionel Manole cu 34% și Florin Gheorghe Coica cu 8 procente.

Anul trecut a avut o cifră de afaceri de 65 milioane de lei, 87 de angajați și un profit de 6,4 milioane de lei.

Poliţiştii şi procurorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, după moartea celor trei pacienţi lăsaţi fără oxigen din cauza unei avarii la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti.

Tragedia s-a produs, astăzi, în jurul orei 17.00, însă a fost ţinută ascunsă, timp de câteva ore, atât de Minsterul Sănătăţii, cât şi de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Conducerea spitalului nu a sunat la numărul de urgenţă 112, ci direct la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

 » sursa: www.60m.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.