Dezbatere Autorități – Culte pe tema vaccinului anti covid. Reacția ÎPS Teodosie: Noi nu ne apucăm să facem campanie pentru vaccinare, că nu acesta este rolul nostru. Mai întâi trebuie să cunoaștem ce conține acest vaccin. Noi nu luăm nimic cu ochii închiși

Marți, 14 decembrie, reprezentanții autorităților publice cu atribuții în combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2 și în implementarea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 și reprezentanții cultelor religioase au participat la o videoconferință organizată de către Secretariatul de Stat pentru Culte, informează un comunicat de presă.
Ideea centrală a dezbaterii a fost aceea că, fiind o acțiune de masă și de maxim interes public, vaccinarea trebuie să antreneze toate cultele religioase din România, încă din fazele timpurii ale acestui demers, precizează sursa citată.
Printre participanţi s-au numărat: Raed Arafat, Secretar de Stat, Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă; Gheorghe Sorescu, Secretar de Stat, Ministerul Afacerilor Interne; Sergiu Nistor, Consilier Prezidenţial pentru cultură, culte şi minorităţi; Victor Opaschi, Secretar de Stat pentru Culte; Colonel dr. Valeriu Gheorghiţă, Preşedintele Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV); Dr. Andrei Baciu, Secretar de Stat, Ministerul Sănătăţii şi vicepreşedintele CNCAV.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.
Comunicatul nu precizează cu ce reprezentanți ai cultelor s-a discutat.
Conform autorităților, discuțiile s-au axat pe rolul cultelor religioase în informarea cetățenilor cu privire la campania de vaccinare împotriva COVID-19, precum și pe necesitatea unui dialog constant între cultele religioase și reprezentanții statului, dialog necesar pentru succesul campaniei de vaccinare.
Informarea corectă a populației cu privire la unele aspecte precum caracterul voluntar, gratuit și sigur al actului de vaccinare, a faptului că acesta este un drept, și nu o obligație, este, de asemenea, esențială pentru succesul campaniei. S-a apreciat utilitatea Platformei de Dialog dintre cultele religioase și reprezentanții statului, aceasta urmând să devină un instrument de comunicare și pe subiectul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19. De asemenea, s-a agreat organizarea unor asemenea întâlniri cu o anumită periodicitate, pentru a consolida un cadru instituțional al dialogului.

 » sursa: www.r3media.ro