(FOTO/VIDEO) Situaţie dramatică în urma precipitaţiilor din ultimele zile. La Comrat este creat Statul Major pentru gestionarea situației în urma precipitațiilor abundente

Ploile puternice de au făcut prăpăd în mai multe localităţi din sudul ţări. Astfel, la Comrat au fost inundate 39 de gospodării şi 2 depozite. Totodată, şuvoaiele de apă au deteriorat două conducte de alimentare cu gaze naturale. Ploaia torenţială a provocat pagube serioase şi în câteva sate din raioanele Cimişlia şi Leova. Angajații IGSU sunt implicați şi astăzi în lichidarea daunelor cauzate de inundaţii.Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a creat la Comrat  Statul Major pentru gestionarea  situației în urma precipitațiilor abundente care au fost înregistrate pe 29 septembrie în sudul țării. La fața locului pentru înlăturarea consecințelor ploilor abundente activează 155 de persoane cu 33 unități de tehnică.

Acțiuni de pompare a apei din case, dar și eliberarea gospodăriilor de nămol sunt efectuate de salvatori, polițiști, carabinieri, soldați, dar și reprezentanți ai Autorităților Publice Locale. Pentru deblocarea situației în orașul Comrat, dar și în localitatea Dezghinghea sunt dislocați 64 de salvatori și pompieri cu 11 autospeciale de intervenție.

Angajații IGSU continuă să pompeze apa din subsoluri și gospodării pentru ca oamenii să poată reveni în locuințe. Potrivit primelor informații de la fața locului precipitațiile au afectat 39 de gospodării și 5 depozite din UTA Găgăuzia dar și alte 10 locuințe din satul Dezghinghea.

Comisiile pentru situații excepționale lucrează în teren pentru estimarea prejudiciilor. La fața locului situația va fi gestionată în continuare de IGSU.

 » sursa: www.libertv.md