ÎPSTVR

3 min read
ÎPSTVR

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

ieri la ora 17
2021-01-04 17:58:00

Apărătorii la moment ai TVR pentru mizeria de program de Anul Nou fac vorbire despre satira și umorul, satârul și toporul, adicătelea despre artă și cenzură, junele tartor al AUR făcând chiar referire, în cunoștință de cauză, bănuiesc, la Tovarășul, Tovarășa, Comitetul Central și libertatea de expresie a „artiștilor”. Toate gesticulațiile acestor fundași măturători sunt lovite de nulitate din pricina unui mic amănunt: batjocorirea (fără urmă de umor sau talent, în treacăt fie spus) măsurilor de protecție a vieții cetățenilor în pandemia Covid a fost produsă la Televiziunea Publică. Bineînțeles, nu există nimic de care să nu se poată râde. Avem comedia neagră, umorul cimitirelor, satira caustică până la os, sarcasmul ucigător și nu intră în discuție interzicerea lor, atâta vreme cât se desfășoară în televiziuni, posturi de radio sau site-uri private. Însă denigrarea, discreditarea legilor sanitare la Televiziunea statului, ce ne aparține tuturor, înseamnă nici mai mult, nici mai puțin decât zădărnicirea combaterii bolilor, comisă chiar de o autoritate a statului – TVR este așa ceva.
Dar tot TVR este, de ani de zile, o unitate de propagandă și manipulare noroioasă, controlată de PSD. Prin urmare, nu covidul, boala și moartea cetățenilor interesează șulfele din conducerea TVR. Bălăcăreala e îndreptată fix împotriva guvernului, care are păcatul că nu e PSD. Ce se va întâmpla? Te miri ce și mai nimic, în ciuda amenințărilor lansate de un parlamentar USR singuratic. Respectivul guvern n-a luat nicio măsură, nu l-a amendat cu nici măcar 1 leu pe ÎnaltPreaPenalul Mache de la Constanța, care a arătat cum i se fâlfâie nu doar sutana de restricțiile antivirus, atât de Sf. Andrei cât și de Anul Nou, iar la Bobotează anunță încă o infracțiune la care așteaptă 10.000 de părtași. Nu va lua, deci, nici împotriva cunoscutului comicar de gros Garcea susținut de Gradea. De ce? Pentru că liberalii lui Orban, tot Orban, intenționează să practice în continuare curluntrismul, sperând să obțină voturi și din alba, și din neagra, într-o perpetuă campanie electorală. Nu-i văd clintiți de nărăvașul USR-PLUS, dornic să ia prim-planul în coaliție, drept care mai încearcă să miște câte ceva. Nu le-a ajuns cât au luat-o în barbă. Mai vor.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere

Subiecte din acest articol

Îți recomandăm

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune – living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro Citește
mai mult

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ.

 » sursa: www.republica.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.