Gata, este oficial! Niciun prenume din România nu va avea mai mult de trei cuvinte

Știm deja cu toții că alegerea numelui copilului reprezintă una dintre cele mai mari provocări ale proaspeților părinți. Cei mai mulți vor să meargă pe propriile alegeri, alții vor să-și mulțumească părinții sau nașii, ori vor să păstreze tradiția de familie.
Aparent, planurile se schimbă,  pentru că de acum niciun român nu va mai avea mai mult de trei prenume. Este decizia oficială, făcută publică chiar de Ministerul Afacerilor Interne (MAI), intrată deja în vigoare începând cu data de 2 mai 2022. 

„Mama, tata, cei patru bunici, nașa, nașul și poate moașa. În total 9.Probabil așa a apărut cel mai lung prenume al unei persoane din România care conține 9 cuvinte. NOUĂ CUVINTE.Ne gândim că fiecare dintre cei enumerați a vrut să contribuie.Nu ne întrebați care este acest prenume, dar vă asigurăm că nu toate cuvintele care îl compun sunt și date onomastice.Tot ce putem să vă spunem este că începând cu 2 mai, prenumele unei persoane nu poate fi format din mai mult de trei cuvinte.Un share ar ajuta ca această informație să ajungă la cât mai mulți.Mulțumim!”, este mesajul cu care reprezentații MAI au ales să aducă la cunoștința publicului noua decizie. 

Conform autorităților, cel mai lung nume din România ar conține nici mai mult nici mai puțin de nouă prenume. Al doilea cel mai lung nume, cu șapte prenume, este Adelina Sandra Shelda Elisabeta Lorena Maria Tauba, conform Direcției pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date. 
Așadar, începând cu data de 2 mai 2022, părinții nu le pot da copiilor mai mult de trei prenume: 

Prenumele declarat la data înregistrării nașterii nu poate fi format din mai mult de trei cuvinte.
Dacă părinții nu au nume de familie comun sau există neconcordanță între prenumele copilului trecut în certificatul medical constatator al nașterii și declarația verbală a declarantului ori prenumele este format din mai mult de trei cuvinte,

 » sursa: www.qbebe.ro