Guvernul Cîțu a fost votat în Parlament. Miniștrii vor depune jurământul la Palatul Cotroceni

23-12-2020 16:58
Guvernul Cîțu a fost învestit prin votul Parlamentului, după o zi de audieri și dezbateri în plen. Dezbaterile au fost unele aprinse, cu huiduieli și replici dure între Opoziție și Putere. Miniștrii noului Cabinet vor depune astăzi jurământul.
 Au fost 260 de voturi „pentru” și 186 de voturi „împotrivă”. La ora 20:00, premierul și miniștrii vor depune jurământul la Palatul Cotroceni. Prima reuniune a Gvernului va avea loc în această seară, la ora 21:30.

Miza cea mare pentru care Guvernul a fost votat rapid a fost bugetul, “pe care l-au împărţit şi l-au negociat până în ultima secundă”, a afirmat, miercuri, în plenul reunit al Parlamentului, copreşedintele AUR, deputatul George Simion.

“De ce toată graba asta, de ce, în ciuda Regulamentului Camerei Deputaţilor, a trebuit votat pe repede înainte acest Guvern? Toate comisiile să aibă maşini, secretare, funcţii din banii voştri, popor român. Miza cea mare este bugetul, pe care şi l-au împărţit şi l-au negociat până în ultima secundă, banii voştri, ai fiecăruia dintre voi. Banii voştri împărţiţi şi România împărţită, România ca o pradă”, a afirmat Simion.

“Stimaţi colegi senatori şi deputaţi, colegi, membri ai Guvernului, dragi români, de astăzi România va avea prim ministru şi guvern cu puteri depline. Vreau să vă asigur de la început pe toţi că nu am să înşel încrederea cu care voi fi învestit de dumneavoastră, prin intermediul Parlamentului. Eu, ca viitor prim ministru, şi tot Guvernul României ne vom face datoria faţă de toţi cetăţenii României, indiferent dacă ne-au au votat sau nu. Atât eu, cât şi echipa mea vom face tot ce ne stă în putinţă pentru realizarea celor două obiective pe care le-am anunţat şi sunt sigur că toate partidele politice sunt de acord cu acestea: să trecem cât mai repede şi cât mai bine peste criza de sănătate,

 » sursa: www.libertv.md