Joaca de-a normalitatea – CRITICII.RO

‘’Cele bune să se adune, cele rele să se spele”

Întâiul cetățean al țării, erou între schiori, negociatorul prim al națiunii și guvernator prin voie europeană,  anunță triumfător că ne reîntoarcem pioși si etapizat la viața normală, adică cea de dinainte de trâmbițata pandemie. Normalitatea nu mai este o stare de fapt, a devenit un privilegiu pe care cu indulgență guvernanții ni-l oferă dar care poate capătă noi valențe, funcție de marile interese financiare; așa am putut afla că stăpânii europeni ne-au pregătit încă 1,8 miliarde de vaccinuri pentru următorii doi ani, că palestinienii și arabii au reluat ostilitățile în fâșia Ghaza iar nemții și italienii trimit containere cu gunoaie nereciclabile în țara noastră.

Eșecul constrângerilor asupra popoarelor este vizibil și pentru a preveni revolte și acutizarea unor conflicte sociale încrezuții stăpâni au slăbit lațul, dar nu fară a lasă urme și amenințări asupra noastră și a copiilor nostri. Pentru că nu și-au făcut norma la vaccinuri; candidul discipol al lui Cumpanașu cel superlicentiat în corupere de minori și tocători de bani publici, ministrul învățământului consideră firesc a se condiționa prezența la examene a studenților de vaccinare sau testare pe banii părinților. Începe prosteala de la Iași, că moldovenii sunt mai molcomi și înghit multe după cum s-a dovedit; nu crapă fară autostrăzi, nu au nevoie de spitale regionale și multe altele.

Eșecul dovedit al guvernării pandemice nu poate fi acoperit așa pur și simplu și făcut uitat peste noapte. Actualii guvernanți, cum de altfel și cei de dinaintea lor ne-au demonstrat că nu dau doi bani pe viața nostra, au profitat din plin de valul de prostie la nivel mondial creat și vânturat prin Organizația Mondiala a Sănătății creind clase de privilegiați sau esențiali cum li se mai spune în mod official și îngroșând conturile marilor companii ale industriei chimice cu influențe stranii în lumea politico-financiară. Istoria se repetă, situații oarecum asemănătoare s-au întâmplat prin apariția nazismului care a cutremurat lumea la jumătatea secolului trecut și care a lăsat victime cât toate bolile și molimele de pe planeta petrecute până atunci. Deznodământul, firește nu putea fi evitat, monștrii sau ce a mai rămas din ei, învinși în al doilea război mondial, au fost deferiți justiției și omenirea cu mari costuri și-a reluat evoluția firească.

Acesta pandemie a arătat fața hidoasă a guvernărilor, care au acceptat cu ușurință experimentarea în masă a unor noi variante de vaccinuri, care încearcă prin manipulare genetică contracararea unor  boli. Mai mult decât atât,  toate riscurile se asumă de către pacientul final, care nu poate emite, mult peste drepturile constituționale nici un fel de pretenție în caz  că la sfârșitul zilei nu vă fi mulțumit și satisfăcut,  că să nu spunem afectat în sensul rău al cuvântului. Gluma cu pașaportul pentru vaccinuri va deveni probabil o chestiune serioasă. Mă mir că nu au introdus țidulă până acum și pentru alte boli; tuberculoză, scarlatină, pojar sau altele eradicate prin vaccinare, dar să nu le dăm idei.

În tot răul e și un bine;

 » sursa: www.CRITICII.ro