Guvernul Cîțu ia în calcul să redeschidă barurile, cluburile și  discotecile doar pentru persoanele vaccinate

Distribuie acest articol!
Guvernul Cîțu ia în calcul să redeschidă barurile, cluburile, discotecile de la 1 iunie, însă doar pentru persoanele vaccinate. Localurile vor funcționa la jumătate din capacitate, a declarat premierul.
Florin Cîțu a precizat că după relaxările ce vor intra în vigoare de la 15 mai, mai urmează o serie de propuneri ce ar putea fi implementate de la 1 iunie, dar acestea doar pentru persoanele vaccinate anti-covid19.
„Am împărţit lucrurile în activităţi în spaţii închise şi activităţi în spaţii deschise. Avem baruri, cafenele, cluburi, discoteci care în continuare rămân închise până la 1 iunie. De la 1 iunie, propunerea să se deschidă cu o capacitate la jumătate, dar pentru persoane vaccinate. Sunt propuneri la care ne uităm. De la 1 iunie, maximum 50% din capacitate, vom vedea. Vorbim de vaccinaţi. Ne gândim la vaccinaţi”, a declarat premierul Cîțu
Întrebat dacă oamenii vor trebui să prezinte certificat de vaccinare la intrare în local, Cîțu a spus că urmează să se discute și aceste detalii.
„Vom vedea. Lucrurile aceastea le vedem pe parcurs cum le vom implementa. Nu pot intra acum în detalii. Avem evenimentele private – nunţi, botezuri, mese festive. Acolo există o limită pe care noi o punem. Maximum 70 de persoane la o incidenţă de sub 3 la mie, dar atunci când organizatorul îşi asumă că va face doar cu persoane vaccinate, atunci numărul poate fi mai mare”.

Distribuie acest articol!

 » sursa: www.60m.ro