Guvernul Cîțu ia în calcul să redeschidă barurile, cluburile și discotecile doar pentru persoanele vaccinate

2 min read
Guvernul Cîțu ia în calcul să redeschidă barurile, cluburile și  discotecile doar pentru persoanele vaccinate

Distribuie acest articol!
Guvernul Cîțu ia în calcul să redeschidă barurile, cluburile, discotecile de la 1 iunie, însă doar pentru persoanele vaccinate. Localurile vor funcționa la jumătate din capacitate, a declarat premierul.
Florin Cîțu a precizat că după relaxările ce vor intra în vigoare de la 15 mai, mai urmează o serie de propuneri ce ar putea fi implementate de la 1 iunie, dar acestea doar pentru persoanele vaccinate anti-covid19.
„Am împărţit lucrurile în activităţi în spaţii închise şi activităţi în spaţii deschise. Avem baruri, cafenele, cluburi, discoteci care în continuare rămân închise până la 1 iunie. De la 1 iunie, propunerea să se deschidă cu o capacitate la jumătate, dar pentru persoane vaccinate. Sunt propuneri la care ne uităm. De la 1 iunie, maximum 50% din capacitate, vom vedea. Vorbim de vaccinaţi. Ne gândim la vaccinaţi”, a declarat premierul Cîțu
Întrebat dacă oamenii vor trebui să prezinte certificat de vaccinare la intrare în local, Cîțu a spus că urmează să se discute și aceste detalii.
„Vom vedea. Lucrurile aceastea le vedem pe parcurs cum le vom implementa. Nu pot intra acum în detalii. Avem evenimentele private – nunţi, botezuri, mese festive. Acolo există o limită pe care noi o punem. Maximum 70 de persoane la o incidenţă de sub 3 la mie, dar atunci când organizatorul îşi asumă că va face doar cu persoane vaccinate, atunci numărul poate fi mai mare”.

Distribuie acest articol!

 » sursa: www.60m.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.