Masacrul agriculturii românești: După ce a ucis 100.000 de porci, acum Guvernul a dispus GAZAREA a MILIOANE de pui

2 min read
Masacrul agriculturii românești: După ce a ucis 100.000 de porci, acum Guvernul a dispus GAZAREA a MILIOANE de pui

Milioane de pui de o zi au fost masacrați în urma ordinelor date de Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor și a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, informează Antena 3.
Totul a început de la un importator de pui, care a încălcat prevederile legale şi a furnizat pui contaminaţi cu virusul gripei aviare la ferma, care deţinea 180.000 de păsări, generând un focar. Trei noi focare de gripă aviară au fost depistate în judeţul Mureş în gospodării ale populaţiei din localităţile Sântana, Cozma şi Grebenişu de Câmpie, în urma verificărilor privind trasabilitatea păsărilor comercializate din exploataţia comercială din Ungheni.
Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a decis eutanasierea păsărilor din focar și a delimitat o zonă de protecție pe o rază de 3 kilometri și o zonă de supraveghere pe o rază de 10 kilometri, conform regulamentului european aplicabil în astfel de cazuri. Doar că autorităţile (Comitetul Național pentru Situații de Urgență şi ANSVA) au mers mai departe şi au decis interzicerea comerţului cu păsări vii din întreaga țară, timp de 30 de zile!
Deciziile CNSU și ANSVA au avut ca efecte ucidererea, prin GAZARE, a milioane de pui care eclozaseră după emiterea ordinului.
Deşi focarele sunt în judeţul Mureş, comerţul cu păsări a fost intezis în toată ţara. Potrivit ghidului oficial al ANSVSA, puii trebuie omorâţi, iar metoda obligatorie este gazarea.
Păsările sunt băgate în saci de plastic, legaţi la gură, în care se introduce un amestec gazos care îi omoară în câteva secunde.
„Nu am înțeles de ce s-a recurs la soluția radicală, mai ales că în cazul apariției unor astfel de focare legile europene și legile românești prevăd și rezolvarea acestor focare prin instituirea unor zone de 3 și 10 kilometri în jurul focarului în care se iau măsuri proporționate cu gravitatea ei”,

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.