Medicul Florentina Furtunescu (INSP): Copiii care se întorc cu familiile din vacanțe din zone de risc trebuie să stea în carantină 10 zile

Persoanele vaccinate nu trebuie să mai intre în carantină când se întorc în România din zone de risc, conform CNSU, decizie care nu se aplică însă în cazul copiilor, anunță ȘtiriTVR.ro.
Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a anunțat, luni, că persoanele care sunt vaccinate nu trebuie să mai intre în carantină atunci când se întorc în România dintr-o zonă de risc.
Ce se întâmplă, însă, cu copiii acestora, în contextul în care cei mici nu se vaccinează? La această întrebare a răspuns, în cadrul unei conferințe de presă, medicul Florentina Furtunescu, de la Institutul Național de Sănătate Publică.
„Răspunsul variază în funcție de situația epidemiologică din țările în care călătoresc familiile cu copii. Dacă este vorba de o țară cu incidență ridicată, la întoarcerea în România copilul prezintă riscul să răspândească virusul. El este un vector, de aceea el trebuie să stea în carantină 10 zile, iar unul dintre părinți trebuie să stea cu copilul”, a explicat medicul Florentina Furtunescu.

Dragi prieteni,
dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzelor conservatoare și/sau naționale.
Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.
Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.
Mulțumesc.
Mihai ȘomănescuPublisher R3Media

 » sursa: www.r3media.ro