USR, PR de doi bani și girafa din tablou sau cum a rezolvat Primăria sectorului 2 problemele nevăzătorilor

2 min read
USR, PR de doi bani și girafa din tablou sau cum a rezolvat Primăria sectorului 2 problemele nevăzătorilor

Alexandra Chirilă (USR), primarul sectorului 2 din București, a rezolvat problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilități de vedere: a adăugat descrie la pozele postate pe contul său oficial de Facebook. Astfel, susține Chirilă, nevăzătorii pot folosi „talkback” (Android) sau „voiceover” (Ios) pentru a înțelege ce se întâmplă în fotografiile publicate pe social media.

„Pași mici cu impact mare: azi am avut o discuție cu Supereroi printre noi despre cum să accesibilizăm evenimentele și comunicarea din partea administrației pentru persoanele cu dizabilități. Am hotărât ca de acum înainte să-mi fac postările pe social media adaptate pentru persoanele cu dizabilități de vedere în sensul că fiecare fotografie va fi însoțită de o scurtă descriere sau voi folosi alt+text”, a scris Alexandra Chirilă pe pagina sa oficială de Facebook.

Postarea este însoțită și de descrierea foto pentru nevazători: este o fotografie cu două persoane, eu și doamna Ruxandra Mateescu de la Supereroi printre noi. Stăm la o masă față în față iar pe fundal este un tablou mare cu Centrul Cultural Mihai Eminescu, cu o girafă lângă”.

Reacțiile negative nu au întârziat să apară, majoritatea criticilor fac referire la faptul că puteau fi implementate măsuri mult mai utile pentru persoanele cu dizabilități: de la hărți tactile, la pante la intrarea în instituții și trotuare cu bandă specială pentru nevăzători, la reviste informative cu descriere în Braille etc. Majoritatea comentariilor negative au fost șterse de către primarul sectorului 2.

 » sursa: www.60m.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.