Mihaela Anghel, asistentă medicală, este prima persoană din România vaccinată anti-covid

Mihaela Anghel, 26 de ani, asistentă medicală generalistă la Institutul Național „Prof. Dr. Matei Balș” , membră a echipei medicale care, în data de 27 februarie, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2 este prima persoană din România vccinată anti-covid, informează Mediafax.
Campania națională de vaccinare a început duminică, la ora 9:00.
„Este începutul sfârșitului pandemiei”, a declarat Mihaela Anghel după vaccinare, precizând că se simte privilegiată pentru faptul că a fost prima persoană din România vaccinată. „Nu a durut, este cel mai nedureros vaccin pe care l-am făcut”, a spus asistenta, care a recomandat românilor „să deschidă bine ochii și să se vaccineze pentru a scăpa de această greutate”.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.
Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva covid-19, a anunțat că a doua tranșă de vaccin va sosi în România pe 28 decembrie, iar distribuirea către cele 370 de centre regionale va începe din data de 29 decembrie. „România este pregătită din punct de vedere logistic”, a spus Gheorghiță.
Întrebat despre posibilitatea existenței în România a noii tulpini din Marea Britanie, mai contagioasă, medicul a răspuns „Nu știm, orice este posibil”. Valeriu Gheorghiță a precizat că institutele sanitare din București pot identifica respectiva tulpină și că vaccinul primit asigură o bună protecție și împotriva acesteia.
Campania de vaccinarea începe în toate cele 10 spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta împotriva covid-19.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.
La Iași primul vaccinat a fost medicul Florin Roșu, șeful secției ATI de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase.

 » sursa: www.r3media.ro