Prima persoană vaccinată împotriva Covid pe teritoriul României este Mihaela Anghel, asistentă medicală la spitalul „Matei Balș”

3 min read
Prima persoană vaccinată împotriva Covid pe teritoriul României este Mihaela Anghel, asistentă medicală la spitalul „Matei Balș”

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Află mai multe

acum 9 ore
2020-12-27 09:46:00

Foto: RO VaccinareMihaela Anghel, asistentă medicală la Institutul Național „Matei Balș” din Capitală, este prima persoană care a fost vaccinată împotriva Covid pe teritoriul României.Ea a făcut parte din echipa medicală care pe 27 februarie a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2.”„Cred că a fost cea mai mare emoție pe care am trăit-o, am fost privilegiată că am fost aleasă să fiu prima vaccinată din această țară. Nu am întrebat nici măcar o secundă de ce am fost eu aleasă, pur și simplu am spus da și am ajuns aici. Nu a durut absolut deloc, este cel mai nedureros vaccin pe care l-am făcut până acum. (…) Sper să fie începutul sfârşitului acestei pandemii”, a spus Mihaela Anghel.
Vaccinarea împotriva Covid a început, pe 27 februarie, în toate țările Uniunii Europene, România primind în primă fază 10.000 de doze, cu care vor fi vaccinate 5.000 de cadre medicale. Procesul de vaccinare a început în 10 spitale Covid: Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” Bucureşti; Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Braşov; Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Dr. Victor Babeş” Bucureşti; Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca; Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa; Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” Craiova; Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Iaşi; Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr. Nicolae Ruşdea” Baia Mare; Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava; Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” Timişoara.În luna ianuarie, țara noastră urmează să primească 600.000 de doze de ser.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere

Subiecte din acest articol

Îți recomandăm

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune – living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro Citește
mai mult

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria. Citește
mai mult

Noul HUAWEI Mate 40 Pro, disponibil acum și în România, îmbină cele mai performante tehnologii, designul emblematic și posibilitățile infinite de customizare cu aplicațiile preferate, grație magazinului HUAWEI AppGallery, preinstalat pe noul vârf de gamă. Citește
mai mult

„E ca atunci când sapi după o comoară și știi că ar putea fi o comoară acolo,

 » sursa: www.republica.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.