NICOLAE VOICULEȚ: Am apărat, atât cat am putut de mult credința și tradițiile românești și voi face acest lucru până în ultimul moment! – ROPRES.RO

Invitat special în platoul emisiunii FOCUS găzduită de Olivia Bulboacă, maestrul Nicolae Voiculeț face urmatoarea declarație: „Fiecare român care are credință în Dumnezeu este un ambasador al acestei culturi. Dar în ceea ce mă privește, într-adevăr făcând muzică de peste 40 de ani, am promovat România, valorile culturale românești, folclorul romanesc, sunetul romanesc. Am apărat, atât cat am putut de mult credința și tradițiile românești și voi face acest lucru până în ultimul moment.”

Maestrul Nicolae Voiculeț spune că viața artiștilor este o viața grea, viața culturii este aproape redusă la tăcere. În ultimile zece luni, în această pandemie, România a suferit enorm. Publicul românesc nu mai are același suport spiritual, artistic, muzical din partea artiștilor, muzicienilor, a celor care într-adevăr întrețin și hrănesc o națiune, un neam.

„Am văzut că în alte țări s-a pus accent mult mai mult decât în România pe această zonă a artelor, a spiritului, a toleranți și numai la noi se întâmplă lucruri ieșite din comun și numai aici am observat că sunt promovate aceste politici de dezbinare care vor duce la o politică foarte dăunătoare vizavi de următoarea perioadă de evoluție a țării, a copiilor” susține acesta.

“Ce nevoie credeți că aveam noi acum de o expoziție în cel mai mare mall din România care nu întâmplător are management străin,Expoziție făcută pe un patinuar care se cheamă Muzeul Chiciului, într-o lume unde valorile sunt șterse, identitate este sub pământ. Pentru ce un mall să promoveze un atac frontal împotriva creștinismului, împotriva valorilor noastre românești?”

Ediția din 10 februarie 2021 a emisiunii FOCUS cu Olivia Bulboacă, o puteți viziona aici.

 » citește articolul pe www.ROPRES.RO