PAȘTI 2021 | Trucuri utile pentru cele mai frumoase ouă vopsite natural

Se practică tot mai mult vopsitul ouălor prin metode naturale, pentru a evita prafurile și soluțiile chimice, de multe ori dăunătoare corpului.
Prafurile de vopsea de ouă sunt o idee minunată când nu ai timp destul sau vrei să te scapi de o corvoadă. Dar parcă nici entuziasmul nu e același când vine vorba de vopsitul ouălor. Sigur, culorile finale sunt mai vii și mai puternice, dar tot așa frumoase, poate chiar mai mult, pot fi și culorile derivate din ingrediente naturale, notează Monitorul de Cluj.
Pași necesari în vopsirea ouălor

Asigurarea materialelor necesare: este vorba de ciorapi și ață, frunzulițe, flori și ierburi (dacă vreți modele), cratițe, oțet alb, sare, ulei (pentru luciul final), ingredientele pentru vopseaua naturală (ce sunt amintite mai jos) și, desigur, ouăle.
 Fierberea ouălor (între 7-10 minute și apoi lăsate la răcit).
 Spălarea cojii ouălor, pentru a îndepărta grăsimile naturale (se poate folosi și săpun       lichid, dar să fie clătite apoi bine ouăle).
Prepararea vopselii naturală (vezi mai jos variante de culori).
Dacă vreți să vopsiți ouă cu modele de frunzulițe, acestea trebuie umezite pe partea care se aplică pe ou, introdus oul în ciorap (cât mai întins) și legat cu ață. Apoi introduceți următorul ou cu frunzulița pe el, legați din nou și tot așa. Modele se pot face și cu o scobitoare înmuiată în zeamă de lămâie (nu se va mai prinde culoarea la fel de intens în locurile unde trasăm liniile cu lămâie).
Scufundăm ouăle în vopseaua naturală, deja strecurată și amestecată cu o lingură de oțet (250 ml). Să nu înghesuiți ouăle și să fie acoperite în întregime de lichid colorat. Le puteți lăsa la frigider vreo trei ore pentru culori pale, sau 8-12 ore pentru culori mai intense.
Pasul final este uscarea prin tamponare cu un șervețel,

 » sursa: www.r3media.ro