De Ziua Cărții, Didactica Publishing House donează peste 1.000 de cărți bibliotecilor publice din România

2 min read
De Ziua Cărții, Didactica Publishing House donează peste 1.000 de cărți bibliotecilor publice  din România

De la Te iubesc orice ai face! bestsellerul semnat de Ioana Chicet-Macoveiciuc și un titlu de referință pentru părinții de azi, până la Tifi și o noapte fantomatică la grădiniță sau Emoțiile lui Noni, cărțile donate de Didactica Publishing House acoperă subiecte actuale din educația celor mici. Astfel, titlurile adresează identificarea emoțiilor și gestionarea lor, apariția fraților și relația cu aceștia, și includ aventuri numeroase în care colaborarea, curajul, încrederea în sine sunt explicate celor mici pe înțelesul lor.

„Oferta de carte se înnoiește într-un ritm alert, doar editura noastră scoate aproximativ 200 de titluri noi anual, astfel că poate deveni dificil să ții pasul cu apariții, iar un fond de carte actual este un factor esențial în a-i încuraja pe cei mici spre lectură. Ne-am dorit ca aceste cărți, acordate gratuit bibliotecilor, să marcheze într-un mod festiv Ziua Cărții și să reprezinte un motiv în plus pentru a-i invita pe cei mici în lumea fascinantă a lecturii”, a precizat Florentina Ion, fondator Didactica Publishing House.
Astfel, cele 40 de biblioteci județene, Biblioteca Națională a României, respectiv Biblioteca Metropolitană, au primit fiecare câte un pachet cu 25 de titluri, în valoare totală de 28.980 de lei. Aceasta este doar o primă măsură luată de Didactica Publishing House de a veni în sprijinul instituțiilor care promovează lectura și educația cu ajutorul metodelor și materialelor alternative.
Sprijin pentru grădinițe
Editura are în plan pentru a doua parte a acestui an o acțiune similară ce vizează grădinițele de stat, cu precădere cele din mediul rural sau zone defavorizate, unde nevoia de materiale educaționale este acută. Unul dintre obiectivele noastre este să sprijinim cadrele didactice și totodată părinții care își doresc să-i apropie pe cei mici de lectură, care înțeleg că mediul educațional este într-o continuă dinamică. Procesul de învățare al copiilor de azi s-a schimbat,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.