PNL dă o lovitură Avocatului Poporului: vor să îl schimbe – ROPRES.RO

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că partidul său va porni procedura de schimbare a Avocatului Poporului. Se știe faptul că această funcție este una politică, iar actualul ocupant provine din baza de personal a PSD.

Avocatul Poporului este singurul care poate să conteste ordonanțele de urgență emise de guvern la Curtea Constituțională a României, adică poate bloca decizii luate de guvernul condus de PNL și care ar putea fi neconstituționale.

“Personal, sunt susţinătorul aducerii instituţiei Avocatul Poporului în cadru constituţional şi legal prin desemnarea unui nou Avocat al Poporului.

În acest sens, există un raport care a fost depus de Avocatul Poporului, care cred că trebuie respins şi trebuie demarată procedura de revocare şi de desemnare a unui nou Avocat al Poporului. (…)

Suntem în faza grupurilor de lucru, care trebuie să prezinte propunerile către conducerea coaliţiei (…), dar în ceea ce priveşte respingerea raportului, mi se pare o chestiune normală şi firească”, a spus Orban la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional al PNL.

 » citește articolul pe www.ROPRES.RO