Prezentatoare de la BBC Radio, moartă la câteva zile după vaccinare. Familia spune că Lisa Shaw (44 de ani) avea cheaguri de sânge după prima doză de vaccin

Lisa Shaw, prezentatoare la BBC Radio și jurnalistă premiată, a murit în spital după ce a suferit cheaguri de sânge în urma vaccinării sale cu AstraZeneca, afirmă familia ei, citată de The Guardian.
Tânăra în vârstă de 44 de ani, care lucra la un cunoscut post de radiodifuziune din nord-estul Angliei și lucrase pentru BBC Radio Newcastle din 2015, a suferit dureri de cap severe la o săptămână după ce a primit prima doză de vaccin și s-a îmbolnăvit grav câteva zile mai târziu, au spus rudele femeii într-un comunicat.
Shaw a murit săptămâna trecută la infirmeria Royal Victoria din Newcastle, după ce a fost tratată în terapie intensivă pentru cheaguri de sânge și sângerări. Familia i-a fost alături în clipele grele, se menționează în declarație.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
Persoanelor din Marea Britanie cu vârsta sub 40 de ani li se oferă o alternativă la vaccinul Oxford / AstraZeneca acolo unde este disponibil, după ce au apărut rapoarte rare de cheaguri de sânge cu trombocite scăzute. Au existat 309 de cazuri în Marea Britanie din 33 de milioane de persoane cărora li s-a administrat vaccinul AstraZeneca.
Se crede că riscul unui cheag legat de vaccin este de aproximativ unul din 100.000 pentru persoanele în vârstă de 40 de ani, potrivit agenției de reglementare a medicamentelor și produselor medicale din Marea Britanie (MHRA). Riscul de deces în toate grupele de vârstă a fost de aproximativ 1 la un milion.
MHRA a declarat că beneficiile vaccinului continuă să depășească riscurile pentru majoritatea oamenilor. Nu s-a dovedit că vaccinul provoacă cheaguri, dar a spus că legătura devine mai fermă.
Colegii și ascultătorii au adus un omagiu lui Shaw de când moartea ei a fost anunțată de Alfie Joey la emisiunea de duminică dimineață de la Radio Newcastle.

 » sursa: www.r3media.ro