PS Ignatie spune că neomarxiștii au confiscat conceptul de „toleranță” golind-o de conținutul real: Cine susține drepturile de grup, iar nu drepturile personale, se transformă în dictator

2 min read
PS Ignatie spune că neomarxiștii au confiscat conceptul de „toleranță” golind-o de conținutul real: Cine susține drepturile de grup, iar nu drepturile personale, se transformă în dictator

PS Ignatie, Episcopul Hușilor, a spus vineri că toleranța, valoarea mult clamată azi, este o valoare creștină, dar care a fost confiscată de neomarxiști, informează siteul oficial al instituției.
Cuvântul a fost rostit cu ocazia Sfintei Liturghii oficiate de Sf. Constantin și Elena.
„Sfântul Împărat Constantin cel Mare a redat creștinilor posibilitatea de a-și trăi credința în mod nestingherit.
El pune în aplicare una dintre valorile evanghelice: îngăduința față de cel care este diferit față de noi, în mentalitate, în religie, în convingeri. În postmodernitate, acest concept poartă numele de «toleranță».
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
Auzim foarte des, mai ales în vremurile pe care le trăim, despre acest concept, „să fim îngăduitori față de cel care este altfel față de noi, să fim concilianți în ceea ce privește diversitatea”. Această valoare este una evanghelică, este produsul creștinismului.
Creștinismul a pus în circuitul civilizației europene valoarea «toleranței», pe care o numim – din punct de vedere creștin – «îngăduință».”, a spus Episcopul Hușilor.
În continuare, PS Ignatie a declarat că drepturile omului așa cum le știm, sunt un produs al civilizației creștine. El a adăugat că progresiștii și neomarxiștii culturali au confiscat această valoare.
Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.
„Drepturile omului sunt un produs al civilizației creștine. Ele se rezumă la respectul față de demnitatea persoanei umane, considerată în amplitudinea ei și ca ființă spirituală, nu numai materială.
Avem și o dimensiune spirituală, nu doar una biologică – dacă ne-am rezuma numai la dimensiunea biologică, nu ar fi mare diferență dintre noi și regnul animal.

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.