Dorinel Cosma(AUR): Rusia nu poate fi străină de capturarea lui Roman Protasevich. Vorbim de securitatea unor cetățeni ai statelor NATO

1 min read
Dorinel Cosma(AUR): Rusia nu poate fi străină de capturarea lui Roman Protasevich. Vorbim de securitatea unor cetățeni ai statelor NATO

Distribuie acest articol!
Un avion de vânătoare din Belarus a deturnat o aeronavă civilă ce plecase din Atena și trebuia să ajungă la Vilnius. Aceasta avea ca și pasager pe Roman Protasevich, activist și jurnalist care riscă acum pedeapsa cu moartea.
“Vorbim despre o aeronavă civilă ce avea pasageri din state membre NATO, ce plecase dintr-un stat membru NATO și trebuia să ajungă într-o țară membră NATO. În cazul de față putem să vorbim despre un act de agresiune exercitat de către un stat asupra unei țări membre NATO, situație care nu este de acceptat.
La acest moment orice altă acțiune decât măsurile ce ar putea duce la înlăturarea lui Lukașenko și tragerea lui la răspundere ar reprezenta o slăbiciune. Nu putem ceda în fața unui regim totalitar agresor nu doar asupra propriului popor ci și asupra unor cetățeni străini.
Roman Protasevich trebuie să fie eliberat imediat, dar acest lucru nu mai este suficient. Este necesar să se ia de urgență măsuri care să arate că astfel de acțiuni nu vor fi tolerate. Nu pot crede că Federația Rusă este străină de acest incident, fără acordul Moscovei niciodată nu ar fi avut curaj Minskul să desfășoare astfel de acțiuni” a declarat Dorinel Cosma, senator AUR pentru redacția 60m.RO.

Distribuie acest articol!

 » sursa: www.60m.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.