Raed Arafat îl apără pe Cîțu pentru că i-a salvat scaunul și l-a demis pe Voiculescu

Raed Arafat o contrazice pe dr. Andreea Moldovan, fost secretar de stat în Ministerul Sănătății legat de ordinul care a dus la demiterea acesteia din urmă și a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. Arafat a explicat că deciziile grupului tehnico-științific „se transmit spre aprobare Comitetului Național pentru Situații de Urgență”, numai acesta din urmă emițând în final o hotărâre.

Arafat a explicat faptul că deciziile grupului tehnico-științific, grup din care a făcut parte și dr. Andreea Moldovan, „se transmit spre aprobare Comitetului Național pentru Situații de Urgență”, numai acesta din urmă emițând în final o hotărâre.

„Vreau să încep cu explicații clare asupra modului de luare a deciziilor în situația pandemiei, și mai ales în ce privește grupul tehnico-științific. Grupul tehnico-științific a fost înființat de Comitetul Național pentru Situații de Urgență ca un grup de suport pentru bolile înalt contagioase. Este un grup care include experți, care include instituții și au un rol în a lua decizii și în a propune soluții tehnice către CNSU.

De altfel, grupul are un regulament de funcționare, care a fost aprobat acum câțiva ani, pentru că grupul este mai vechi decât pandemia în care ne aflăm. Și dacă citim acest regulament vedem că: ‘hotărârile grupului tehnico-științific se transmit spre aprobare’ – atenție, spre aprobare! – Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, cum era numit atunci comitetul.

Deci, grupul tehnico-științific nu ia decizii de la sine și le execută, deciziile grupului pleacă ca propuneri pentru CNSU, condus de primul-ministru și reprezentat în Comitet de miniștri și de șefi de instituții, unde se dă aprobare sau se pot modifica anumite criterii pe care noi propunem în alt sens pentru a ieși hotărârea CNSU”, spune Arafat într-un video postat pe pagina sa de Facebook.

 » sursa: www.60m.ro