Sancțiune pentru un profesor care a pozat trei eleve de clasa II-a în vestiare. Ce spune ministrul Educației

Ministrul Educației a decis să se implice în acest caz
Cazul scandalos a ajuns și în atenția ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, care speră la sancțiuni mai dure în ceea ce îl privește pe profesorul de sport. Cîmpeanu s-a declarat foarte nemulțumit de măsurile luate la școală și a declarat că va merge în instanță.
 
Foto: Facebook
„Mă grăbesc la tribunal, să mă prezint în tribunal. (…) Pentru că în calitate de ministru al Educaţiei am îndrăznit să apreciez public – deci, vedeţi că îmi plac provocările – că Ministerul Educaţiei nu tolerează măsuri de disciplinare inadecvate, care se constituie în adevărate abuzuri asupra elevilor. Asta a fost declaraţia publică. În Şcoala 164, la un moment dat, un profesor a fotografiat nişte eleve de clasa a două în vestiare, pe culoarul care ducea către toaletă. Le-a fotografiat pretinzând că este o măsură de cercetare disciplinară. Am considerat inadecvat acest comportament, m-am pronunţat că atare. A fost derulată o cercetare, sancţiunea a fost de 10% din salariu pe trei luni. Am apreciat că este o sancţiune mult prea blândă, iar acum mă duc în instanţă să răspund pentru declaraţiile pe care le-am făcut în calitate de ministru”, a declarat Cîmpeanu, potrivit newsweek.ro.
Ministrul Educației a declarat, în urmă cu ceva timp, referindu-se la cazul profesorului de sport de la Şcoala 164 din Bucureşti, că astfel de persoane nu au ce căuta în învăţământul românesc:
„Îmi pare rău că trebuie să spun deschis: astfel de persoane nu au ce căuta în învăţământul românesc, iar exemplele pe care noi, ministerul, trebuie să le dăm trebuie să fie ferme. (…) Un caz absolut regretabil la Şcoala 164. Profesorul de educaţie fizică a recunoscut fapta, dar mai trist este că a şi explicat că ar fi vrut să fie o ameninţare pentru a-i disciplină pe copii.

 » sursa: www.qbebe.ro