Sindicaliștii de la metrou acuză: scandalul a plecat de la disponibilizările masive. Nu avem oamenii pentru activități

1 min read

Sindicaliștii de la metrou susțin că problemele au pornit de la disponibilizările masive anunțate de către guvernul României. Ei susțin că și așa lucrează cu 75% din personalul necesar și oamenii sunt nevoiți să vină suplimentar de acasă pentru a-și putea face treaba și românii să fie în siguranță:

„Revendicări…În primul rând, în sfârşit Drulă (ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă n.r) şi trimişii dumnealui au recunoscut că cel cu care trebuie să negocieze în cazul Metrorex este USLM – Unitatea Sindicatului Liber Metrou. Am obţinut ca săptămâna viitoare să ne vedem zi de zi pentru a rezolva toate problemele care s-au discutat, precum deficitul mare de personal.

Nu are rost să disponibilizezi, pentru că tot scandalul a plecat de la disponibilizarea masivă salariaţilor…nu au fost numai 10 persoane. Deficitul acum… cred, numai săptămâna aceasta, am ajuns la un necesar de 1.200 de oameni. 1.200 de oameni înseamnă 25% din personal (…) Ajunsesem în poziţia în care să ne fie frică să ne mai facem treaba, să nu greşim din lipsa fondurilor şi din lipsa personalului, să nu ne ducem, Doamne fereşte, pe partea cealaltă, pe la puşcărie, sau unii să murim în accidente, pentru că nu se asigură acest buget” a declarat unul dintre liderii sindicali de la metrou.

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.