Sondaj IRES: Părinții vor ca școala să înceapă fizic, însă mulți dintre ei au temeri, îndoieli și nemulțumiri. Iată ce spun procentele!

De asemenea, sondajul arată ce părți pozitive au găsit părinții în modul în care copiii lor au făcut școală în pandemie, dar relevă și cele mai mari dificultăți percepute de către părinți în această perioadă.
Ce spun părinții despre redeschiderea școlilor, potrivit sondajului IRES
70% dintre părinți vor ca școala să înceapă în format clasic, cu toți copiii în clase, 1 din 5 ar prefera să existe în continuare sistemul hibrid, iar 4% vor sistemul online.

Trei sferturi dintre părinții de copii de grădiniță și elevi din preuniversitar ar dori ca școala să înceapă cât mai repede, în timp ce 2 din 10 ar dori ca acest lucru să se întâmple după ce rata de infectare scade sub 3 la mie. 6% consideră că școala să grădinița ar trebui să înceapă după ce 70% din populație a fost deja imunizată.
Părinții copiilor de grădiniță sunt cei care își doresc cel mai mult că activitatea didactică din februarie ar trebui să se desfășoare față în față. La polul opus sunt părinții copiilor de liceu, care își doresc în mai mică măsură începerea școlii fizice, cu toate că ei sunt și cei mai nemulțumiți de școala online.
Peste 50% dintre părinți spun că ar dori ca profesorii de la școala frecventată de copilul lor să se vaccineze anti-COVID, însă 7 din 10 părinți spun că și-ar trimite copilul la școală chiar dacă ar ști că va avea la clasă profesori care nu s-au vaccinat.
Citește și: 5 lucruri pe care trebuie să le ştii despre începerea şcolilor pe 8 februarie
Peste jumătate dintre părinții chestionați (56%) sunt de părere că principalele măsuri care trebuie luate de autorități în scopul deschiderii școlilor/grădinițelor în siguranță țin de implementarea măsurilor stricte de distanțare, măsurarea temperaturii, purtarea măștilor etc.

 » sursa: www.qbebe.ro