USR Tineret a luat apărarea studenților trișori de la Facultatea de Drept din București. Aceeași poziție, adoptată și de pagina oficială #Rezist

Conducerea USR Tineret a contestat decizia exmatriculării celor 45 de studenți la Drept care au fost prinși cooperând pentru a frauda examenele din sesiunea de iarnă a anului I, postând un mesaj pe facebook, pe care ulterior l-a șters.
„Ne exprimăm îngrijorarea cu privire la discursul radical promovat de anumiți magistrați în spațiul public, cu privire la nevoia de pedepsire a 45 de studenți de la Facultatea de Drept a Universității din București, acuzați de fraudă la examene.
Credem cu tărie că rolul justiției este acela de a reabilita și de a reforma indivizii pentru a-i aduce pe calea unui comportament prosocial, și nicidecum pedepsirea cu duritate de dragul imaginii publice. Sau de dragul ascunderii mizeriei sub preș. Execuțiile publice sunt o rămășiță medievală demnă de regimurile absolute sau teocratice. Un stat european modern nu poate exista decât cu un braț al legii aplecat spre reformă, reabilitare și prevenție. Țapi ispășitori caută doar dictatorii și autoritarii.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
Nu putem sta muți atunci când în România se formează generații de magistrați în spiritul cruzimii și răzbunării. Indiferent de speța dreziscutată, credem că reprezentanții statului trebuie să promoveze un discurs responsabil ți moderat, care să țină cont de cele mai noi descoperiri din domeniul științelor penale și să fie conștienți de rezultatele empirice de care se bucură conceptul de justiție restaurativă.
România nu își permite generații de judecători cu ochelari de cal care să aplice legea, dar să ignore justiția.”, a scris USR Tineret într-o postare pe care a decis să o șteargă.
Această poziție nu a fost exprimată de USR în timpul protestelor anti-corupție și anti-PSD din ultimii doi ani.

 » sursa: www.r3media.ro