Alexadru Rafila(PSD): Noua tulpină de coronavirus românesc circulă în toate judeţele. O să avem nevoie de vaccin anual

1 min read
Alexadru Rafila(PSD): Noua tulpină de coronavirus românesc circulă în toate judeţele. O să avem nevoie de vaccin anual

Deputatul PSD, Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, este convins că noua tulpină de coronavirus românesc, cu o contagiozitate crescută, circulă în toate judeţele ţării. Rafila consideră că o să avem nevoie de vaccin anual.

Rafila a precizat la Antena 3 că nu există informaţii că noua tulpină ar fi predominantă.

„E un lucru care este cunoscut că această tulpină se transmite mai uşor decât tulpina clasică. În ceea ce priveşte preponderenţa ei, nu am informaţii că ar fi un număr mai mare de cazuri cu această nouă tulpină deocamdată.

E posibil să fie aşa, dar până când nu devine operaţional acest sistem naţional de secvenţiere a unor tulpini suspecte (…) nu ne putem da seama care este ponderea acestei tulpini. Sunt convins că în toate judeţele din România, nu numai în jumătate din ele, circulă. În jumătate au fost identificate, dar asta nu înseamnă că în celelalte nu circulă”, a afirmat Alexandru Rafila.

În ceea ce priveşte aşa-numita tulpină românească, despre care s-a vorbit în spaţiul public în ultimele zile, medicul precizează  că este vorba, mai degrabă, de o mutaţie, care a mai fost descoperită şi în alte 34 de ţări.

 » sursa: www.60m.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.